Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României cu E.S. dl Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone la București - joi 16 noiembrie 2017

Dl Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a avut o întrevedere, joi, 16 noiembrie a.c., cu E.S. dl Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România. Discuțiile au evidențiat dinamica excelentă a dialogului parlamentar și strânsa colaborare dintre Senatul României şi Senatul Republicii Polone, în cadrul căreia se conturează inițiative și acțiuni comune în format extins, având în vedere convergența intereselor în cadrul UE și NATO și rolul regional important al ambelor state care dezvoltă relații privilegiate în cadrul parteneriatului strategic bilateral.
Președintele Senatului a subliniat importanța cooperării în plan economic și interesul reciproc al celor două țări pentru dezvoltarea de proiecte la nivel regional, urmărind  astfel înlăturarea decalajelor dintre Est și Vest în Uniunea Europeană.
Dl Călin Popescu-Tăriceanu a menționat, de asemenea, că o atenție deosebită este acordată consolidării rolului Parlamentelor în problematica securității regionale și internaționale, în acest sens fiind întreprinse demersuri pentru constituirea unui pilon parlamentar al  platformei de dialog și consultare în materie de securitate consacrată ca Formatul București (B9). Partea română a exprimat încrederea că organizarea la București, în anul 2018, la inițiativa comună a Senatului României și Senatului Republicii Polone, a primului Summit parlamentar  al Formatului B9 va contribui la seria de consultări ale statelor din flancul estic al NATO în pregătirea Summit-ului NATO de la Bruxelles din 2018.
 



Go to top