Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Marius Bodea cere eliminarea angajărilor pe criterii politice în insituțiile și agențiie statului

Senatorul USR PLUS Marius Bodea cere, într-o declarație politică, eliminarea sistemului de angajări pe criterii politice și a concursurilor cu ”dedicație” din instituțiile și agențiile statului. Marius Bodea atrage atenția asupra consecințelor catastrofale pe care angajarea ”pe pile” le poate avea, cazul de la Administrația Bazinală de Ape Prut-Bârlad, parte a Apelor Române, fiind emblematic.

Marius Bodea: ”Recent, am văzut monstruozitatea întâmplată inginerului Gabriel Musteață de la Administrația Bazinală de Ape Prut-Bârlad, parte a Apelor Române. Curajul său, de a se opune angajării unei persoane necalificate pe post (cazul chelneriței de la Iași) apreciat de o țară întreagă, l-a costat, se pare, nu doar locul de muncă, ci îl costă astăzi și o campanie de terfelire a imaginii sale. Dacă nu vom fi solidari cu cei care fac un pas în față și dezvăluie ilegalități din instituțiile publice de la noi și vom asista pasivi cum sunt terfeliți ulterior, atunci nu avem nici o șansă de a vedea o reformă reală în aparatul de stat din România!”
 
De asemenea, Senatorul USR PLUS Marius Bodea susține că parlamentarii onești au la îndemână toate instrumentele legislative pentru a asigura asanarea vieții economice și politice a țării și că – de la tribuna Senatului – se declară solidarcu inginerul Musteață, cel care a fost nevoit să plece din instituție deoarece a dezvăluit sistemul de pile care funcționeză în cadrul Administrației Bazinale de Ape Prut-Bârlad, parte a Apelor Române.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice a Senatorului USR PLUS Marius Bodea:
 
Titlul declaraţiei politice: Alături de inginerul Gabriel Musteață!
 
În ultima perioadă am văzut curajul unor angajați ai statului care au făcut un pas în față și au denunțat complicitățile politice din sistem, au vorbit deschis despre pilele și nepotismele care parazitează de la ministere și până la instituții bugetare pierdute în negura filei bugetare.
O întreagă țară a văzut hidoșenia întâmplată inginerului Ianculescu de la SGA Mureș, anul trecut. Un profesionist strivit de un sistem profund cariat. Dar, recent, am văzut și monstruozitatea întâmplată inginerului Gabriel Musteață de la Administrația Bazinală de Ape Prut-Bârlad, parte a Apelor Române. Curajul său, de a se opune angajării unei persoane necalificate pe post (cazul chelneriței de la Iași) apreciat de o țară întreagă, l-a costat, se pare, nu doar locul de muncă, ci îl costă astăzi și o campanie de terfelire a imaginii sale în Iași. O publicație, cu un patron care a fost condamnat definitiv de o instanță din România tocmai pentru șantaj prin intermediul fițuicii sale asupra unor alți ieșeni, s-a năpustit ca la un semn asupra inginerului Musteață. Or, asta este deja mult prea mult, pentru că, în loc de solidaritate, acest om primește fluvii de falsuri referitoare la cariera sa.
Simt că este de datoria mea de cetățean să îmi arăt solidaritatea cu acest om, cu inginerul Musteață, chiar de aici, de la tribuna Senatului României.
Dacă nu vom fi solidari cu cei care fac un pas în față și dezvăluie ilegalități din instituțiile publice de la noi și vom asista pasivi cum sunt terfeliți ulterior, atunci nu avem nici o șansă de a vedea o reformă reală în aparatul de stat din România!
Justiția are calea sa, iar ancheta DNA deschisă la Iași sper să fie cât mai repede finalizată. Noi, politicul, avem însă calea noastră, și avem toate pârghiile necesare pentru a îndrepta lucrurile în România. Nu va putea Justiția să curețe mentalitățile și metehnele înrădăcinate de decenii în sistemul public. Curățenia trebuie să aibă loc acum, cu toată forța, și uzând de toate instrumentele executive și legislative pe care le avem la îndemână!”
 
 



Go to top