Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS de Diaspora, Radu Mihail : ” Românii din Italia trebuie sprijiniți în a-și cere drepturile care le revin ca cetățeni europeni!”

Senatorul USR PLUS de Diaspora, Radu Mihail, a participat, săptămâna aceasta, împreună cu ceilalați parlamentari de diaspora, cu președinții Comisiei pentru românii de pretutindeni, cu doamnele și domnii consuli generali ai României în Italia, la videoconferința organizată de Ambasada României în Italia. Tematica evenimentului a fost axată pe cunoașterea problematicii comunității românești din Peninsulă.
 
Radu Mihail: ”Din situațiile întîlnite de-a lungul timpului, am remarcat că unele probleme cu care se confruntă românii din Italia pornesc tocmai de la faptul că nu sunt suficient de informați cu privire la drepturile pe care le au ca cetățeni europeni. În calitate de cetățeni europeni, românii beneficiază de exact aceleași drepturi precum cetățenii italieni. Ei trebuie să aibă curajul și să fie sprijiniți în a-și cere drepturile meritate. O spun cu fiecare ocazie că trebuie să colaborăm cu toți factorii implicați pentru a găsi soluții adaptate nevoilor și intereselor diasporei și pentru a reda încrederea cetățenilor în autoritățile statului român.”

De asemenea, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții Ambasadei României în Italia, senatorul USR PLUS de Diaspora a mai adus în discuție și legea feedbackului, care impune MAE să țină cont de observațiile cetățenilor în evaluarea serviciilor consulare. Acest instrument poate constitui punctul de plecare pentru o îmbunătățire eficientă a calității serviciilor consulare.

”Pornind de la o baza de date cu informații structurate venite de la cetățeni, vom putea aduce o serie de măsuri concrete, adaptate diferitelor rețele consulare” a concluzionat Radu Mihail.  



Go to top