Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Victorie USR: Prefectura Constanța a atacat în contencios administrativ autorizațiile care stau la baza construirii pseudo-satului pescăresc de pe plaja virgină de la Corbu

Prefectura Constanța a anunțat, într-un răspuns la o interpelare adresată de parlamentari ai USR, că a cerut în justiție anularea Certificatului de Urbanism și a Autorizației de Construire emise de Primarul Comunei Corbu pentru ”construire 18 corpuri colective cu regim de înălțime P+1 E, dezmembrare teren, branșamente utilități și organizare de șantier”,  suspendarea și oprirea executării lucrării până la soluționarea pe fond a cauzei.

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion: ”Până când Tribunalul Constanța se va pronunța pe tema anulării acestor acte, acestea sunt suspendate de drept, iar șantierul de la Corbu trebuie oprit. Orice centimetru de beton turnat în plus după suspendarea autorizației reprezintă infracțiune. Vom continua demersurile, vom analiza posibilitățile de recuperare a acestor terenuri, solicitând  inclusiv premierului Nicolae Ciucă să trimită de urgență corpul de control la Corbu. Toți funcționarii care au fost de acord cu betonarea acestei suprafețe însemnate din aria protejată, trebuie trași la răspundere. Asta nu este dezvoltare, ci masacru împotriva unei arii protejate!”

Pe 17 februarie 2022, mai mulți deputați și senatori USR au adresat o petiție Prefectului de Constanta, cerându-i să atace în justiție actele care stau la baza emiterii autorizațiilor de construcție pentru pseudo-satul pescăresc de pe Plaja Corbu, unde se construiesc 18 imobile din beton.

Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi: ”Salut decizia Instituției Prefectului de a ataca în contencios administrativ construirea ansamblului imobiliar de pe plaja virgină Corbu. Este semnalul clar că presiunea publică asupra tuturor nenorocirilor urbanistice funcționează. Și că, atunci când aducem argumente concrete, aceste dezastre imobiliare trebuie să înceteze. Așteptăm acum cu nerăbdare decizia instanței.”

Parlamentarii USR i-au solicitat Prefectului de Constanta să ataca în contencios administrativ:
1.            autorizațiile de  construire în  baza cărora s-au demarat lucrările de construire.
2.            PUZ-urile pe care s-au întemeiat autorizațiile de construire.
3.            hotărârile Consiliului Local al Comunei Corbu prin care această suprafață de plajă a fost transferată în mod nelegal din domeniul public al Statului în domeniul privat al Comunei Corbu.
Pe rolul Tribunalului Constanța, pe data de 24 februarie 2022, a fost înregistrat dosarul cu numărul 1240/118/2022 cu această cauză.
 



Go to top