Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: ”Când extremiștii ajung pe locul doi în sondaje, ar trebui să sune alarma pentru democrația noastră!”


Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, trage un semnal de alarmă cu privire la intensificarea discursului extremist-naționalist.
Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei argumentează că mulți români se simt atrași de discursurile radicale și de promisiunile utopice ale AUR, o parte a societății noastre fiind tentată să abandoneze valorile democratice și să se îndrepte împotriva Uniunii Europene, împotriva NATO.
 
Cristian Bordei: ”Trebuie să înțelegem și să-i facem pe oameni să înțeleagă că extremismul și radicalismul nu au loc într-o societate democratică și europeană precum România. Aceste ideologii periculoase ne amenință valorile fundamentale și stabilitatea țării.”
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, spune că nu putem sta impasibili în fața acestei situații și este necesar să ne mobilizăm și să educăm cetățenii cu privire la pericolele pe care le reprezintă curentul antieuropean și contra progresismului.
 
”Trebuie să promovăm valorile democratice, respectul față de diversitate, toleranța și etica” este îndemnul pe care-l adresează la final Cristian Bordei tuturor forțelor politice responsabile din România.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”AUR, al doilea partid ca putere: O alarmă pentru democrația noastră!
 
România trece prin vremuri îngrijorătoare, vremuri pe care unii dintre noi le retrăim. Vremuri pe care speram ca urmașii noștri să nu le trăiască. Sondajele recente au arătat că partidul AUR se află acum pe locul doi în preferințele electoratului, îndeaproape de PSD care este fruntaș. Este o situație alarmantă și nu o putem ignora. Dacă nu facem ceva acum, ne vom trezi în curând conduși de extremiști, iar consecințele pot fi devastatoare.
 
Sondajele evidențiază faptul că mulți români se simt atrași de discursurile radicale și de promisiunile utopice ale AUR. Este un semnal de alarmă că o parte consistentă a societății noastre este tentată să abandoneze valorile democratice și să se îndrepte împotriva Uniunii Europene, împotriva NATO.
 
Partidul AUR a obținut tot mai multă atenție mediatică, iar liderii săi nu ezită să lanseze declarații controversate și teorii conspiraționiste. Recent, liderul AUR, George Simion, a făcut conexiuni absurde între cutremurele din Gorj și zăcămintele de gaze. Astfel de afirmații denotă un nivel alarmant de ignoranță și lipsă de competență în înțelegerea fenomenelor naturale.
 
Trebuie să înțelegem și să-i facem pe oameni să înțeleagă că extremismul și radicalismul nu au loc într-o societate democratică și europeană precum România. Aceste ideologii periculoase ne amenință valorile fundamentale și stabilitatea țării.
 
Nu putem sta impasibili în fața acestei situații. Trebuie să ne mobilizăm și să educăm cetățenii cu privire la pericolele pe care le reprezintă curentul acesta antieuropean și contra progresismului. Trebuie să promovăm valorile democratice, respectul față de diversitate, toleranța și etica, iar cu asemenea lideri, este imposibil!
 
De asemenea, este esențial să demascăm și să respingem retorica pro-rusă. Trebuie să arătăm poporului român că discursurile radicale și teoriile conspiraționiste nu au fundament științific și nu pot oferi soluții reale la problemele noastre, iar Mama Rusie nu este rezolvarea, nu a fost niciodată. Nu putem permite ca extremismul să devină puterea dominantă în România. Trebuie să ne unim forțele, să promovăm valorile democratice și să luptăm împotriva oricăror tendințe radicale.
 
Îndemn cetățenii să se informeze din surse sigure, să analizeze cu atenție promisiunile și afirmațiile liderilor politici și să voteze responsabil. Alegerea noastră este una între stabilitate și extremism, între democrație și radicalism. Haideți să tratăm subiectul înțelepciune și să construim un viitor în care valorile noastre fundamentale sunt respectate și protejate.
 
România nu poate fi condusă de extremiști. Este responsabilitatea noastră să garantăm că această țară rămâne ancorată în valorile europene și să nu lăsăm extremismul pro-rus să își găsească rădăcinile în societatea noastră. Stimați colegi din alte formațiuni politice, nu-i putem lăsa să preia puterea, nu când discursul lor este bazat pe minciuni și conspirații, pe inducere în eroare și mârșăvii!”
 



Go to top