Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Marius Bodea: ”Dezvoltarea orașelor trebuie să se realizeze sustenabil, respectând mediul și pentru a îmbunătăți calitatea vieții tuturor”

Senatorul USR PLUS Marius Bodea susține că dezvoltarea orașelor trebuie să se facă în mod sustenabil și cu scopul de a duce la îmbunătățirea vieții tuturor locuitorilor. Într-o declarație politică, senatorul USR PLUS de Iași salută măsura suspendării PUZ-urilor în unele sectoare din București ca o victorie importană împotriva dezvoltării haotice și a poluării.
 
Marius Bodea: Semnalul dat de Capitală sper să aibă ecou în toată țara. Știu foarte bine, la fel ca toți ieșenii, ce consecințe sunt când autoritățile locale sunt complice cu cei care urăsc spațiul verde pentru că nu le aduce averi peste noapte.  Mă lupt de ani de zile pentru un urbanism corect, într-un Iași care a apărut în mai multe clasamente ca cel mai poluat oraș din România. De aerul poluat nu se poate păzi nimeni, indiferent de avere, indiferent de poziția socială sau politică, indiferent vârstă.”

Concluzionând, Marius Bodea arată că nu se opune dezvoltării, dar că dezvoltarea sectorului imobiliar trebuie să se realizeze sustenabil, respectând mediul, și nu doar în interesul rechinilor imobiliari și a protectorilor lor politici.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice a Senatorului USR PLUS de Iași, Marius Bodea:
 
Titlul declaraţiei politice: Vrem dezvoltarea orașelor noastre, cu respect pentru oameni și mediu!
 
”Suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru sectoarele Bucureștiului este o victorie importantă împotriva mafiilor imobiliare care au mutilat orașele României în ultimii 30 de ani sub pretextul că le dezvoltă.
 
Semnalul dat de Capitală sper să aibă ecou în toată țara. Știu foarte bine, la fel ca toți ieșenii, ce consecințe sunt când autoritățile locale sunt complice cu cei care urăsc spațiul verde pentru că nu le aduce averi peste noapte.
 
Mă lupt de ani de zile pentru un urbanism corect, într-un Iași care a apărut în mai multe clasamente ca cel mai poluat oraș din România.
Schimbarea și lupta nu sunt ușoare. Interesele sunt uriașe, căci e vorba de milioane și chiar miliarde de euro, potrivit cifrelor avansate chiar de către asociațiile din domeniul imobiliar. Dar nu mai există altă cale.
 
De aerul poluat nu se poate păzi nimeni, indiferent de avere, indiferent de poziția socială sau politică, indiferent vârstă. Dacă cei cu bani pot fugi în străinătate când se îmbolnăvesc, nu pot aduce aer curat din stațiunile de lux în care-și petrec vacanțele cu bani din iarba betonată acasă.
 
Perioada sălbatică de acumulare de bogății cu orice preț, încălcând legile statului și călcând pe viața noastră a ajuns la final.
 
Nimeni nu se opune dezvoltării, toți suntem de acord că în România este mult de construit. Dar dezvoltarea și construcția trebuie să se realizeze sustenabil, respectând mediul și pentru a îmbunătăți calitatea vieții tuturor, nu doar a unor șmecheri cu conexiuni la președinți de consilii județene sau la primari care nu se mai satură să acumuleze case peste case.”



Go to top