Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Ștefan Pălărie: ”Exercițiile cinice de imagine ale Primăriei Voluntari nu pot ascunde tragedia Azilelor Groazei”

Senatorul USR Ștefan Pălărie consideră că ideea de a construi acum un nou cămin de bătrâni în Voluntari este doar un exercițiu cinic de imagine al familiei Pandele, și cu atât mai inoportună cu cât până acest moment nu au fost stabilite deficiențele în funcționare ale diverselor servicii ale Primăriei – Direcției de Asistență Socială Voluntari, Poliția Locală, etc – care au făcut ca în loc de o îngrijire adecvată bătrânii să fie, literalmente, sechestrați și supuși unor rele tratamente inimaginabile.

Consiliul Local Voluntari a dezbătut și aprobat azi propunerea primarului Florentin Pandele construcția unui centru de zi de asistență și recuperare persoane vârstnice. La ședința CL Voluntari a participat și senatorul USR Ștefan Pălărie, membru al comisiei pentru muncă, familie și protecție socială din Senat, căruia i s-a permis accesul la ședință doar după multe discuții. În schimb, accesul presei la ședință a fost interzis, principala ușă de acces în Primărie a fost încuiată iar accesul prin cea de a doua intrare era strict restricționat de polițiștii locali.

Ștefan Pălărie: ”De ce nu se face în CL o evaluare a situației din acele cămine și a ceea ce s-a petrecut acolo? De ce se instituie o comisie de analiză la nivel local pentru a vedea cine nu și-a făcut cum trebuie, datoria? Cum se poate gândi un nou azil, în condițiile în care cei responsabili și care au închis ochii nu au fost identificați de primărie și se vor ocupa de un nou azil? De ce e nevoie de un azil care să fie și sediu DAS, de ce au fost amestecate cele două investiții? Acestea sunt întrebări legitime pe care le-am adresat consilierilor PSD și la care nu am primit răspuns.

De asemenea, USR condamnă actele de intimidare ale deputatului PSD Daniel Ghiță și ale consilierilor PSD și ale angajaților din variile companii ale primăriei Voluntari care au încercat să-l împiedice pe senatorul USR să vorbească în ședință, bătând cu sticle de plastic în masă sau intervenind, provocator, peste el.



Go to top