Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea domnului senator Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu E.S. domnul Daulet Batrashev, ambasadorul Republicii Kazahstan în România - marți, 11 aprilie 2017

Marţi, 11 aprilie 2017, senatorul Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Daulet Batrashev, ambasadorul Republicii Kazahstan în România.
Domnul ambasador Daulet Batrashev a prezentat ultimele evoluţii în plan intern, în ceea ce priveşte situaţia economică din Republica Kazahstan, schimburile comerciale cu alte state, precum şi demersurile ţării sale la nivel internaţional, menţionând faptul că ţara sa este interesată de aprofundarea cooperării cu România, în multiple domenii.
În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce ţin de dinamica pozitivă a relaţiilor bilaterale româno-kazahe, faptul că în cursul anului 2017 se sărbătoresc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Kazahstan, precum și organizarea expoziției internaționale “Expo Astana 2017”, în marja căreia se va marca acest eveniment,  șí anume organizarea “Zilei României”. De asemenea, a fost menţionat cu satisfacţie faptul că Acordul de Cooperare şi Parteneriat Consolidat dintre UE şi Republica Kazahstan a fost ratificat de Senatul României. 
Președintele Comisiei pentru politică externă a subliniat faptul că dialogul interparlamentar reprezintă o componentă importantă a cooperării bilaterale, un exemplu în acest sens fiind acţiunile întreprinse la nivelul Grupurilor parlamentare de prietenie.
La rândul său, ambasadorul Republicii Kazahstan a confirmat interesul Senatului Republicii Kazahstan pentru dezvoltarea relaţiilor parlamentare bilaterale și a reiterat invitația unei vizite oficiale în Republica Kazahstan, la nivelul conducerii Senatului României.
La finalul întrevederii, domnul senator Cristian Dumitrescu a subliniat importanţa continuării
cooperării bilaterale dintre cele două state la nivel politic, economic, energetic, al transporturilor, subliniind faptul că Republica Kazahstan reprezintă cel mai important partener comercial al României în Asia Centrală.
 
 



Go to top