Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Ministrul Budăi refuză să răspundă întrebărilor senatorilor USR privind reforma sistemului de pensii

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat în această dimineață că nu va participa la Ora Guvernului, unde fusese invitat de senatorii USR, să răspundă la întrebări legate de calendarul eliminării pensiilor speciale și programul reformei sistemului de pensii astfel încât România să nu piardă miliarde de euro din PNRR pe motiv că trebuie să participe la ședința de guvern.

Invitația de a veni la Ora Guvernului fusese depusă de grupul USR din Senat în data de 3 aprilie și fusese acceptată de Ministrul Muncii, printr-o adresă oficială, în data de 20 aprilie 2023.

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, consideră că răspunsurile ministrului Budăi la întrebările senatorilor cu privire la ”reforma sistemului de pensii și îndeplinirea jalonului PNRR corespunzător acesteia” erau infinit mai importante decât participarea la ședința de guvern. 

Radu Mihail: ”România este pe punctul de a pierde miliarde de euro pentru că ministrul Budăi apără specialii, în frunte cu Nicolae Ciucă. Prin absența sa, Marius Budăi a confirmat încă o dată că actuala coaliție de guvernământ este gata să sacrifice dezvoltarea României, sute de kilometri de autostrada, construirea de spitale și școli noi, de dragul specialilor și învârtiților de partid. Budăi confirmă, practic,  segregarea României între ”românii de rând” oamenii care muncesc o viață întreagă și primesc o pensie bazată pe contributivitate, și ”românii mai speciali ca alții” șmekerii de partid.”



Go to top