Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Ștefan Pălărie: ”Ziua Adevărului pentru Nicolae Ciucă se apropie”

Senatorul USR Ștefan Pălărie îl avertizează pe fostul prim ministru, Nicolae Ciucă faptul că, în condițiile în care Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU)  poate începe să verifice sesizarea de plagiat împotriva lui Ciucă, Ziua Adevărului va veni, în fine.

Ștefan Pălărie, care este și membru al comisiei pentru învățământ din Senat, susține că după ce Justiția a dat o decizie definitivă, NIMIC nu mai poate opri analiza doctoratului său iar sesizările de plagiat, dar și dosarul de doctorat și lucrarea lui Ciucă trebuie să ajungă de urgență la CNATDCU.

Ștefan Pălărie: ”Este momentul adevărului! CNATDCU trebuie și este OBLIGAT să arate că este independent, să verifice lucrarea lui Ciucă și să spună dacă se fac presiuni asupra sa sau asupra membrilor săi. Solicit transparență maximă pentru a evita alte presiuni politice. Fostul premier și, insist, șeful de astăzi al acestui for, cel care ne reprezintă, Nicolae Ciucă a încercat prin tot felul de metode să evite o anchetă asupra suspiciunii de plagiat, blocând ca cineva să se exprime asupra doctoratului său.”

Senatorul USR Ștefan Pălărie susține că un om politic care s-a luptat cu atâta înverșunare să oprească analiza doctoratului său NU ARE CE CĂUTA la conducerea țării.

”Este jenant și duce în derizoriu toată ideea de cercetare academică și de onestitate în politică” conchide Ștefan Pălărie.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Ziua Adevărului pentru Nicolae Ciucă se apropie
Vreau să aduc aici, în plenul Senatului, o știre care a fost ascunsă de publicul larg și care îl privește fix pe cel care prezidează această cameră.
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU)  poate începe să verifice sesizarea de plagiat împotriva lui Ciucă, fostul premier, președintele PNL și doritor la președinția țării!
Justiția a dat o decizie definitivă, dar văd că lumea tace. Să fie clar, NIMIC nu mai poate opri din acest moment analiza doctoratului său. Sesizările de plagiat, dar și dosarul de doctorat și lucrarea lui Ciucă trebuie să ajungă de urgență la CNATDCU!
Este momentul adevărului! CNATDCU trebuie și este OBLIGAT să arate că este independent, să verifice lucrarea lui Ciucă și să spună dacă se fac presiuni asupra sa sau asupra membrilor săi. Solicit transparență maximă pentru a evita alte presiuni politice.
Fostul premier și, insist, șeful de astăzi al acestui for, cel care ne reprezintă, Nicolae Ciucă a încercat prin tot felul de metode să evite o anchetă asupra suspiciunii de plagiat, blocând ca cineva să se exprime asupra doctoratului său.
Nu a reușit până la urmă. A durat mai mult, dar acum vom avea un verdict. Am încredere în Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) că va face lumină.
Un om politic care s-a luptat cu atâta înverșunare să oprească analiza doctoratului său NU ARE CE CĂUTA la conducerea țării. Este jenant și duce în derizoriu toată ideea de cercetare academică și de onestitate în politică.
Pentru cei interesați de detalii:
ÎCCJ a decis că adresele prin care UEFISCDI a sesizat CNATDCU asupra unui posibil plagiat sunt legale. Decizia a fost dată în 31 octombrie 2023, acum două săptămâni. Nicolae Ciucă dăduse în judecată UEFISCDI în aprilie 2022, pentru a-l opri să trimită sesizările privind plagiatul către CNATDCU, deci pentru a opri analiza în forul care are dreptul să o facă.
Și o completare:
Pentru că ar putea să apară o discuție - Noua lege a învățământului superior NU oprește cu nimic CNATDCU să judece cazurile de plagiat deja sesizate:
Mi-ar fi plăcut să văd o demisie sau măcar niște scuze publice, dar mă mulțumesc cu ideea că până la urmă Adevărul va fi arătat public, cu parafă și toate dovezile la vedere – așa cum nu își dorea domnul Nicolae Ciucă.”
 



Go to top