Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan: ” România riscă să rateze obiectivele PNRR din cauza incompetenței guvernanților”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan,  avertizează că România riscă să rateze obiectivele PNRR din cauza incompetenței actualei coalții de guvernământ.
 
Într-o declarație politică, Raoul Trifan arată cum România a beneficiat de un program elaborat cu atenție și livrat ”la cheie” de către fostul ministru USR-ist al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, program esențial pentru dezvoltarea viitoare a țării, dar care este acum în pericol de a nu mai primi finanțări europene din cauza incompetenței miniștrilor de resort PSD-PNL-UDMR.
 
Raoul Trifan: România are un program foarte bun. A spus-o recent chiar șefa Direcției PNRR din cadrul Comisiei. Doar guvernanții noștri se fac că nu înțeleg, că este complicat, că țintele sunt greu de atins. Sunt doar pretexte. Ce face de fapt gașca de la guvernare este să întârzie și chiar să blocheze PNRR. Coaliția sărăciei ar vrea să mențină România sub vechiul sistem, cel în care se poate fura în voie, în care se pot deturna banii din diverse investiții, în care populismul ieftin ține loc de autostrăzi, școli sau spitale.”
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan susține că România are mult de recuperat pentru a arăta ca o țară modernă și cere guvernanților să înceteze de a face politică doar cu gândul la propriile lor buzunare și să înceapă să muncească în folosul țării și al oamenilor care i-au votat.
 
Iată, în continuare, textul integal al declarației politice:
 
 
”România riscă să rateze obiectivele PNRR din cauza incompetenței guvernanților
 
Mâine este 30 iunie. Printre altele, este și final de trimestru în cadrul PNRR sau data la care 27 dintre țintele și obiectivele acestui program ajung la termen.
 
La plecarea de la guvernare, USR a lăsat moștenire acest Plan Național de Redresare și Reziliență, un adevărat manual al reformelor și investițiilor vitale pentru dezvoltarea României în următorii ani.
 
Tot ce a rămas de făcut este ca acest plan de țară să fie implementat „by the book”, dar se pare că incompetența actualei coaliții de guvernare PSD-PNL-UDMR nu are limite: până mâine ar fi trebuit să fie rezolvate 27 de ținte și jaloane PNRR. Ministerul Investițiilor ne-a informat că sunt finalizate... 5.
 
România are un program foarte bun. A spus-o recent chiar șefa Direcției PNRR din cadrul Comisiei. Doar guvernanții noștri se fac că nu înțeleg, că este complicat, că țintele sunt greu de atins. Sunt doar pretexte.
 
Ce face de fapt gașca de la guvernare este să întârzie și chiar să blocheze PNRR. Coaliția sărăciei ar vrea să mențină România sub vechiul sistem, cel în care se poate fura în voie, în care se pot deturna banii din diverse investiții, în care populismul ieftin ține loc de autostrăzi, școli sau spitale.
 
PNRR are și obiective clare ce țin de reforma justiției – un capitol dureros pentru pesediști și liberali. Cine îl mai apără pe domnul Ciucă de propriul plagiat, dacă reformăm cu adevărat justiția?
 
România are mult de recuperat și vrem să arate ca o țară modernă în 2026. Nu mai încercați să vă umpleți buzunarele, cum o faceți de 30 de ani încoace. Înțelegeți că nu mai este timp, că trebuie să munciți cu adevărat în folosul țării și al oamenilor care v-au votat.”



Go to top