Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatoarea USR Adina Săniuță: ” Zi de zi, avem în față tabloul unei guvernări eșuate, PNL-PSD, care sărăcește românii”

Senatoarea USR Adina Săniuța acuză actuala guvernare PSD -PNL că, prin măsuri economice nesăbuite, conduce economia românească spre dezastru.

Într-o declarație politică, senatoarea USR de București, care este și membră a comisiei buget-finanțe din Senat, enumeră cifrele care conturează prăpastia în care se va prăbuși economia națională a României.

Adina Săniuță: ”Inflația în luna februarie a fost de 7.1%, aproape triplă față de media Uniunii Europene. România este singura țară din UE aflată în procedură de deficit excesiv și,  cu toate acestea doar în primele luni ale anului deficitul a fost de 1.6%. Statul se împrumută într-un ritm amețitor în numele nostru. Aceste împrumuturi nu vor fi plătite de Ciolacu sau de Ciucă ci de fiecare dintre români, ani de zile de acum încolo!”

Senatoarea USR Adina Săniuță susține că deși suntem pe locul 1 în Europa la inflație și cu un deficit record, guvernanții PNL-PSD își bat joc în continuare de români și îi preocupă doar alegerile.

In continuare, textul integral al declarației politice:

”Tabloul unei guvernări eşuate care sărăceşte românii
  1. Un nou record negativ pentru România. Inflația în luna februarie a fost de 7.1%, aproape triplă față de media Uniunii Europene;
  2. România este singura țară din UE aflată în procedură de deficit excesiv. Cu toate acestea doar în primele luni ale anului deficitul a fost de 1.6%;
  3. În teorie împrumuturile nu sunt ceva negativ, dacă ele sunt folosite pentru investiții – însă statul are tot timpul tendința (mai ales în an electoral) să cheltuie mai mult decât încasează pentru a susține un aparat de stat greoi, pensii speciale, și alte privilegii pentru speciali, să finanțeze firme de partid. Statul s-a împrumutat într-un ritm halucinant în anul 2023. Iar datoria pusă pe umerii fiecărui român a fost la începutul anului de aproape 9000 de euro;
  4. O veste proastă nu vine niciodată singură, datoriile au și ele o scadență de plată pe care statul nu se înghesuie să le plătească și cu care mai îndatorează tot românii, și așa împovărați de dări. Arieratele de peste 90 de zile s-au majorat cu 30,4%, cele de peste 120 de zile au crescut cu 27,6%. Arieratele peste 360 de zile s-au majorat cu 13,7%.
Ce face guvernul pentru a le fi mai bine românilor?
1. Nimic, îi sărăcește în fiecare zi, și vor simți din ce în ce mai acut analfabetismul economic al guvernului.
2. Îi îndatorează mai mult, îi taxează și mai mult. Nici acum taxa pe boală nu a fost eliminată.
3. Pe locul 1 în Europa la inflație și cu un deficit record, guvernanții PNL-PSD își bat joc în continuare de români și îi preocupă doar alegerile.”
 



Go to top