Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: ”Instituțiile politizate dăunează grav legii iar instinctul primar al instituțiilor României este de a băga mizeria sub preș”

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, arată că politizarea instituțiilor statului pun în pericol funcționarea statului de drept.
Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei acuză că actuala coaliție de guvernământ nu are decât o singură grijă: angajarea în aparatul de stat numai a persoanelor care sunt obediente din punct de vedere politic și nu pe criterii de competențe.
 
Cristian Bordei: ”Se pare că a devenit un trend al instituțiilor noastre să își acopere neregulile, să acționeze activ pentru protejarea celor care au greșit. De ce? Probabil din dorința de a nu tulbura apele pentru că situația este mult mai gravă în realitate. Caracteristica acestui guvern, a acestei majorități toxice pentru democrație și cinste, este lipsa de reacție. Când sunt acuzați din dreapta, se uită în stânga și invers.”
 
Concluzia declrarației politice a senatorului USR de Cluj, Cristian Bordei, este simplă: ”cu actuala coaliție de guvernământ, nu știi unde se termină instituția și unde începe grupul infracțional. USR este singura forță politică ce poate pune capăt domniei acestei adevărate frății a celor fără-de-lege”
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
Instituțiile politizate dăunează grav legii
 
Textul declaraţiei politice:
 
A trecut mai bine de o săptămână de la ieșirea în presă a unor informații despre legăturile organizațiilor criminale cu instituțiile noastre. O anchetă jurnalistică a unei cunoscute publicații independente ne arată cum Suceava pare să fi devenit raiul contrabandiștilor de țigări cu ajutorul unor oameni cheie din Poliția Română.
 
Dezvăluirile publicației spun, în mare, că în județul Suceava, grupurile organizate infracționale de contrabandiști funcționează cu știința celor care ar trebui să oprească acest fenomen. Ba mai mult, materialul ne arată cum instituțiile statului român s-au întors împotriva unui informator “cu acte în regulă” atunci când acesta a început să adune dovezi despre legăturile șefilor cu grupările infracționale.
 
Se pare că a devenit un trend al instituțiilor noastre să își acopere neregulile, să acționeze activ pentru protejarea celor care au greșit. De ce? Probabil din dorința de a nu tulbura apele pentru că situația este mult mai gravă în realitate. Vedem copii de 14 ani bătuți de oameni ai legii, iar instituția a ținut cazul ascuns sau vedem oameni din sistemul educațional care au încercat să-și acopere un profesor care își corupea sexual elevele. Dacă ne uităm în presa ultimilor ani, foarte atenți pentru că nu sunt subiecte “agreate” de toate redacțiile, vom observa cum instinctul primar al instituțiilor României este de a băga mizeria sub preș.
 
Sigur, nu avem o reacție din partea populației așa cum ar trebui, un popor blazat din cauza nenumăratelor dezamăgiri venite dinspre clasa politică. Nu avem răspuns nici din partea ministerului în cauză sau o poziție oficială în urma celor dezvăluite. Caracteristica acestui guvern, a acestei majorități toxice pentru democrație și cinste, este lipsa de reacție. Când sunt acuzați din dreapta, se uită în stânga și invers. “Fac pe proștii”.
 
Probabil noi USR suntem de vină, pentru că cerem prea multe, pentru că cerem normalitate și decență de acolo de unde nu este. Ei au creat și patronează un sistem în care nu știi unde se termină instituția și unde începe grupul infracțional organizat și ne privesc pe noi cu superioritate, naivii hipsteri care nu înțeleg cu ce se mănâncă politica adevărată.
 
Ei se pregătesc să guverneze încă 10 ani în actuala formulă dar votul naivilor care vor normalitate s-ar putea să le încurce planurile.”



Go to top