Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: ”Cum poți să lași copiii să moară pentru că nu-s întabulați? Cum?”

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, îi acuză pe ministrul sănătății Alexandru Rafila că pune bețe în roate, fără motive reale, procesului de autorizare a spitalului  construit de Asociația Dăruiește Viața, din donații private, punând în pericol viața a zeci și sute de copii bolnavi de cancer.

Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei consideră că ministerul ar trebui să facă tot ce este posibil să accelereze procesul de acreditare a spitalului nu să încerce să blocheze procesul.
 
Cristian Bordei: ”Când ajungeți acasă, spuneți cu voce tare că împiedicați funcționarea unui spital pentru copii cu cancer, pentru că să ajuți copii de 10 ani să facă chimioterapie e mai puțin important decât să ai documentația de intabulare. Vă invit să vă uitați la copiii voștri și să vă bucurați că îi puteți scoate în parc să se joace cu mingea, să-și facă prieteni și să se bucure de soare, în timp ce pe copiii altora îi lăsați să sufere și să moară.”
 
Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, arată în încheie că românii s-au adunat și au pus ban pe ban să salveze vieți, în timp ce ministrului PSD al sănătății puțin ii pasă. Ceea ce era de așteptat: ”Felicitări, PSDNL! Ați atins o nouă limită a josniciei.”
 
În continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Lăsați copiii să moară dacă nu-s intabulați
 
            Stimați colegi, încep prin a o cita pe Oana Gheorghiu, de la Asociația Dăruiește Viață: “Peste 350.000 de oameni și peste 8.000 de companii au pus bani și încrederea lor pentru a construi acest spital. E o dovadă că noi, românii, putem. Că “merge și așa” nu e povestea noastră. E povestea altora, dar ne-au spus-o ani la rând. De astăzi nu ar trebui să le mai dăm voie să ne mai spună această poveste, pentru că noi, de astăzi, putem spune: NOI AM FĂCUT UN SPITAL!” – am încheiat citatul. Acest spital, construit de către Asociația Dăruiește Viață, în care vor fi tratați copii bolnavi de cancer, este primul spital construit exclusiv din donații private – în valoare de peste 40 milioane de euro adunate de la cetățeni. Spital care nu poate funcționa pentru că e blocat în birocrație absurdă.
 
Dragi colegi, vă invit să vă uitați în oglindă când ajungeți acasă și să vă spuneți cu voce tare că împiedicați funcționarea unui spital pentru copii cu cancer, spital pentru care nu ați alocat nici 50 de bani din buget, pentru că să ajuți copii de 10 ani să facă chimioterapie e mai puțin important decât să ai documentația de intabulare. Vă invit să vă uitați la copiii voștri și să vă bucurați că îi puteți scoate în parc să se joace cu mingea, să-și facă prieteni și să se bucure de soare, în timp ce pe copiii altora îi lăsați să sufere și să moară. Felicitări, PSDNL! Ați atins o nouă limită a josniciei.
 
Faptul că românii s-au adunat și au pus ban pe ban să salveze vieți, iar vouă nu vă pasă era de așteptat. Dar să dați ochii cu mama care și-a ținut copilul bolnav de cancer în brațe când și-a dat ultima suflare, știind că poate i-ați fi putut salva viața, și apoi să-i cereți votul? Pe bune?”



Go to top