Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Marius Bodea: ”PSD-PNL-UDMR au dat iarăși liber la furat. Politicienii au devenit din nou mai puternici decât procurorii”

Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, acuză actuala coaliție de guvernământ că prin modificările la legile justiției, votate luni, 17 octombrie, de Senat, a dat iarăși liber la furat din banul public.
Într-o declarație politică, Marius Bodea arată că prin noile legi ale justiției, politicianul devine din nou mai puternic decât procurorul, ca în comunism și ca în anii celor mai mari abuzuri din instanțele postdecembriste, anii 1990-2004.

Marius Bodea: ”Am votat în Senat împotriva pachetului Legilor Justiției pe care coaliția actuală de guvernare l-a adus la votul final pe repede înainte, cu sute de amendamente care nu au fost discutate și cu pumnul în gură pus opoziției democratice.  Majoritatea parlamentară a avut grijă ca oameni ca Liviu Dragnea să nu mai ajungă în fața Justiției și în închisoare prea ușor.”
 
Concluzia deloc liniștitoare a declarației politice a senatorului USR de Iași, Marius Bodea este clară: ”Noile Legi ale Justiției pun din nou între paranteze independența Justiției iar magistrații vor răspunde în mod direct în fața politicului.”
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
 
”Politicienii au devenit din nou mai puternici decât procurorii
 
„Băieți, este din nou liber la furat”, acesta este mesajul simplu al modificărilor complicate făcute de coaliția PSD-PNL-UDMR la legile care guvernează sistemul de justiție.
 
Sau, cum a declarat nu cu multă vreme în urmă Liviu Dragnea, al cărui vis de aur a fost desăvârșit pe 17 octombrie 2022 de senatorii puterii chiar în ziua în care a fost trimis în judecată într-un nou dosar penal: „Ne cerem iertare miilor de români care stau în pușcărie”.
 
Am votat în Senat împotriva pachetului Legilor Justiției pe care coaliția actuală de guvernare l-a adus la votul final pe repede înainte, cu sute de amendamente care nu au fost discutate și cu pumnul în gură pus opoziției democratice.
 
Majoritatea parlamentară a avut grijă ca oameni ca Liviu Dragnea să nu mai ajungă în fața Justiției și în închisoare prea ușor. Și ca magistrații să răspundă în mod direct în fața politicului.
 
Prin votul din 17 octombrie, politicianul devine din nou mai puternic decât procurorul, ca în comunism și ca în anii celor mai mari abuzuri din instanțele postdecembriste, anii 1990-2004. Noile Legi ale Justiției pun din nou între paranteze independența Justiției.
 
USR va ataca pachetul de legi la Curtea Constituțională a României. Este o decizie normală, menită să oprească un dezastru care va duce România în zona iliberală a Uniunii Europene.
 
În plus, USR condamnă graba cu care coaliția de guvernare a adoptat un pachet de acte normative esențiale pentru viitorul României. Am cerut scoaterea de pe ordinea de zi a dezbaterilor din Plen ale legilor justiției, reîntoarcerea lor la comisie și prelungirea termenului de dezbatere până când autoritățile române vor primi punctul de vedere al Comisiei de la Veneția pe propunerile de modificare.
 
Este o condiție pe care coaliția PSD-PNL-UDMR și-a asumat-o prin programul de guvernare. Este o solicitare făcută chiar de către Didier Reynders, comisarul european pentru justiție.
 
Cererea USR a fost respinsă la vot de majoritatea PSD-PNL-UDMR, deși modificările impuse de această coaliție a răului slăbesc sistemul de justiție și mai rău decât în perioada Dragnea.
 
E grav ce s-a întâmplat. Țineți minte, în 2024, această zi.”
 



Go to top