Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea domnului Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Senatului României, cu delegația Grupului parlamentar de prietenie cu România din Camera Consilierilor a Regatului Maroc, condusă de domnul Larbi Laraichi

Marți, 2 octombrie 2018, domnul senator Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Senatului a avut o întrevedere cu delegația Grupului parlamentar de prietenie cu România din Camera Consilierilor a Regatului Maroc, condusă de domnul Larbi Laraichi.
În cadrul discuțiilor purtate, domnul vicepreședinte Adrian Țuțuianu a subliniat faptul că diplomația și cooperarea parlamentară reprezintă un mijloc de relansare a relațiilor bilaterale, subliniind faptul că există o deplină disponibilitate pentru consolidarea relației cu Regatul Maroc, în toate domeniile de interes, cu precădere politic, economic, educație și cultură.
De asemenea, domnul senator Adrian Țuțuianu a evidențiat importanța parteneriatului multidimensional UE-Maroc, menționând interesul pe care România îl acordă vecinătății sudice a UE, inclusiv în contextul asigurării Președinției Consiliului UE, în semestrul I 2019.
Totodată, domnul senator Adrian Țuțuianu a mulțumit pentru decizia Regatului Maroc de a susține candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.
În finalul întrevederii, domnul senator Adrian Țuțuianu a transmis delegației invitația organizării unei  vizite a oamenilor de afaceri din Regatul Maroc în județul Dâmbovița.
 
 



Go to top