Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristi Berea: „În loc de RCA, plătim incompetența șefilor de la ASF”

Senatorul USR de Iași, Cristi Berea, acuză coaliția incompetenților pentru numirile politice pe care le face. Cu bomba Euroins ticăind, ASF a fost lăsat pe mâna unor persoane care nu au arătat nici expertiza, nici competență pentru supravegherea pieței asigurărilor așa că nu e de mirare că prețurile polițelor RCA au crescut cu peste 35%, fără nicio justificare alta decât falimentul City Insurance, la care ASF a asistat pasiv.

Într-o declarație politică, Senatorul USR Cristi Berea arată că ASF a fost înființată în timpul guvernării PSD, iar primul președinte – ce coincidență! – a fost numit un fost parlamentar PSD. Scumpirile exagerate ale polițelor RCA, care au ajuns la prețuri similare cu cele din SUA și din Germania, îi pot determina pe români să renunțe la acestea, din lipsa banilor, fapt ce va avea consecințe foarte grave în caz de accidente auto.

Senatorul USR Cristi Berea: Românii le pot mulțumi liderilor coaliției PSD-PNL, respectiv Ciucă, Ciolacu și Iohannis pentru aceste scumpiri continue, întrucât aceștia decid să pună în funcții cheie oameni de partid complet nepregătiți în locul profesioniștilor.

În declarația sa politică, Senatorul USR, Cristi Berea, solicită coaliției să renunțe la interesele proprii și  aibă în vedere măsuri prin care să vină în sprijinul șoferilor români.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

Asiguratorii bagă mâna adânc în buzunarele românilor cu ajutorul guvernării PSD-PNL”

De-a lungul ultimilor ani cu toții am fost martori la scumpiri continue asupra polițelor de răspundere civilă auto (RCA), fapt ce a afectat semnificativ bugetul familiilor noastre. Pe data de 07 martie 2023, am aflat cu îngrijorare că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că a luat decizia de a permite asiguratorilor să scumpească aceste polițe cu peste 35%, fară să ofere vreun fel de justificare.
În timpul guvernării PSD, a fost înființat ASF-ul în urma unei ordonanțe ce avea ca scop înlocuirea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Această modificare legislativă a fost exact ce avea nevoie guvernul Ponta pentru a da drumul la numirile politice în această instituție, primul președinte fiind Mișu Negrițoiu, fost parlamentar PSD.
Aceste numiri politice pe care PSD și PNL le fac, au dus la nenumărate scumpiri ale polițelor RCA care nu au făcut altceva în afară de a lua bani din buzunarele românilor în timp ce ei stau bine mersi în funcții cu salarii de 12 mii de euro. Aceste creșteri constante ale prețurilor creează un stres financiar enorm pentru conducătorii auto, fapt ce ar putea determina pe unii dintre proprietarii de mașini să renunțe la aceste polițe, iar acest lucru ar putea avea consecințe grave în cazul unor accidente. Românii le pot mulțumi liderilor coaliției PSD-PNL, respectiv Ciucă, Ciolacu și Iohannis pentru aceste scumpiri continue, întrucât aceștia decid să pună în funcții cheie oameni de partid complet nepregătiți în locul profesioniștilor.
Suntem conștienți de faptul că prețul acestor polițe este influențat de mai mulți factori, cum ar fi costurile de reparație și nivelul fraudelor. Cu toate acestea, creșterile prețurilor ar trebui să fie justificate într-un mod adecvat și aferent de către asiguratori, astfel încât beneficiarii să fie înștiințați asupra motivelor pentru care trebuie să plătească mai mult.
Ținând cont că prețurile minime din România au ajuns mai mari decât cele asemănătoare din SUA și Germania, ASF-ul nu mai poate fi lăsat pe mâinile unor oameni puși politic care au demonstrat că nu sunt capabili să conducă o astfel de instituție.
Îmi exprim profunda îngrijorare față de creșterea nejustificată a prețurilor RCA și solicit acestei coaliții anti-români PSD-PNL să ia măsurile necesare pentru a proteja buzunarele șoferilor în detrimentul propriilor interese.
 



Go to top