Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul Remus Negoi: ”Plaja virgină de la Corbu este distrusă cu pseudo-sate pescărești construite din beton”

Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi, este uluit că sute de apartamente din beton se construiesc pe plaja sălbatică din interiorul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Culmea ironiei, arată Remus Negoi, într-o declarație politică, acest ansamblu rezidențial este denumit, oficial, Sat Pescăresc. Un sat pescăresc care are parter și etaj, care seamănă a bloc în toată regula.

Remus Negoi: Cazul construcțiilor de pe plaja virgină de la Corbu, din județul Constanța, trebuie să devină un caz național. Acest caz trebuie să devină o nouă Roșie Montana! Altfel, ne vom lăsa călcați în picioare de interese mărunte, care nu au nicio legătură cu dezvoltarea durabilă sau cu încurajarea investițiilor! Pe o plajă sălbatică, într-un areal de rezervație naturală, are loc măcelărirea însăși a ideii de rezervație naturală. Cum e posibil?Cum e posibil ca, de-a lungul timpului, primăria Corbu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Inspectoratul de Stat în Construcții, Agenția de Mediu să fi dat avize și autorizații pe bandă rulantă, pentru a gira oficial acest proiect monstruos? ”

În încheierea declarației sale politice, senatorul USR de Constanța, Remus Negoi, se arată contrariat cum această construcție megalomanică a trecut pe sub radarul instituțiilor menite să asigure protejarea mediului înconjurător. Sau, poate, nu cumva radarul acesta a fost setat să nu o detecteze, se întreabă, retoric, senatorul USR de Constanța.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

”Unde vom ajunge cu construcțiile în arii protejate, precum cea de la Corbu, județul Constanța?
 
Știm cu câte construcții haotice, de cele mai multe ori ilegale, se confruntă România de ani buni. Încercările de a reglementa cu bun simț și inteligență aceste construcții fie au fost sortite eșecului, fie au fost făcute în așa fel încât să fie încălcate „legal”, fie au fost lăsate intenționat goluri de legislație pentru a proteja ori încuraja băieții deștepți din construcții.
Ultima mare găselniță a încrengăturilor politico-economice deșănțate este masacrarea ultimei plaje virgine de pe litoralul românesc: plaja Corbu – Vadu. Am fost acolo. Este, efectiv, un dezastru din toate punctele de vedere – amenajabil, estetic, impact asupra mediului. Se construiește de câteva luni un ansamblu rezidențial cu sute de apartamente pe, ATENȚIE!, plaja sălbatică din interiorul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Culmea ironiei, acest ansamblu rezidențial este denumit, oficial, Sat Pescăresc. Un sat pescăresc care are parter și etaj, care seamănă a bloc în toată regula.
Nu ai cum să nu-ți pui multe de întrebări.
Cum a fost posibil ca un teren aflat pe o rezervație naturală, de care trebuie să se bucure absolut toți românii, a devenit teren privat pentru niște construcții monstruoase, ce nu-și aveau locul sub nicio formă acolo?
Cum e posibil ca, de-a lungul timpului, primăria Corbu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Inspectoratul de Stat în Construcții, Agenția de Mediu să fi dat avize și autorizații pe bandă rulantă, pentru a gira oficial acest proiect monstruos?
Cum e posibil ca politicienii care s-au perindat prin funcții publice de-a lungul timpului să nu fi luat absolut nicio atitudine împotriva acestei abominabile construcții?
Este incredibil cum această construcție megalomanică a trecut pe sub radarul acestor politicieni! Sau nu cumva radarul acesta a fost setat să nu o detecteze?... Pe o plajă sălbatică, într-un areal de rezervație naturală, are loc măcelărirea însăși a ideii de rezervație naturală. Cum e posibil?
Noi, cei de la USR, vom face absolut totul pentru a stopa, pentru a împiedica această construcție. Este adevărat, răul a fost început. Dar ține de noi toți să împiedicăm astfel de masacrări ale ultimelor arii naturale protejate.
Poate politicienii de la PSD și PNL, deținători ai puterii absolute în statul român de azi și de 30 de ani, s-ar alătura demersurilor USR. Nu de altceva, dar afectarea mediului îi afectează și pe ei.
Cazul construcțiilor de pe plaja virgină de la Corbu, din județul Constanța, trebuie să devină un caz național. Acest caz trebuie să devină o nouă Roșie Montana! Altfel, ne vom lăsa călcați în picioare de interese mărunte, care nu au nicio legătură cu dezvoltarea durabilă sau cu încurajarea investițiilor!”
 



Go to top