Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR: Ministrului Budăi nu-i pasă de români și de România, este gata să piardă miliarde de euro pentru dezvoltare, doar să salveze pensiile specialilor

Ministrul Muncii PSD, Marius Budăi, nu a fost în stare să explice, astăzi, în Senat, cum va reforma sistemul de pensii și cum va elimina pensiile speciale. În timpul intervenției sale de la Ora Guvernului, ministrul Budăi a vorbit despre orice altceva, mai puțin despre pensii. 

Reforma pensiilor trebuia să fie gata acum mai bine de o lună, dar ministrul Marius Budăi a ales să stea pe la televizor, decât să facă ceva concret. 

Irineu Darău: ”Până la 31.03.2023, legea nouă a pensiilor trebuia elaborată de Guvern și trimisă Parlamentului pentru ca acesta să o adopte. (...) Reprezentanții Comisiei Europene au spus foarte clar că ratarea acestor reforme va însemna miliarde de euro pierdute de țara noastră. Sunteți direct responsabil, dumneavoastră personal, domnule Marius Budăi. În ce stadiu este propunerea pentru reforma pensiilor la care România s-a angajat prin jalonul 211 din PNRR? Europa ne dă bani, cu condiția să ajungă la cei mai nevoiași dintre români - nu tot la speciali, pile și la sinecuri!”

Senatorii USR l-au acuzat pe ministrul Marius Budăi că apără un sistem nedrept, un sistem înjositor pentru 4,8 milioane de pensionari nespeciali a căror pensie, după o viață de muncă, nu le ajunge pentru medicamente, și  pentru 5,7 milioane de angajați care țin în spate zeci de mii de speciali.

La rândul său, senatorul USR Ștefan Pălărie i-a cerut Ministrului Muncii să pună capăt batjocurii numite sistemul pensiilor speciale și să înceteze să mai mintă pe acest subiect. Ștefan Pălărie a avertizat că fără reforma sistemului și eliminarea pensiilor speciale, guvernul nu va mai avea bani nici de pensiile românilor obișnuiți și nici pentru plata salariilor.

Ștefan Pălărie: ”Dați din colț în colț cu ordonanțe de austeritate pentru că ați ajuns la fundul sacului cu găuri de 30 de miliarde, de 23 de miliarde – nici voi nu mai știți. România nu va mai avea bani să plătească nici măcar pensiile contributive în curând, dacă nu faceți această reformă atât de necesară, reforma pensiilor speciale.”



Go to top