Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: ”O rotativă ca o roată de noroc!”

Senatorul USR de Cluj, acuză actuala coaliție de guverământ că au transformat transferul de putere de la PNL la PSD într-un spectacol prost, din care singurii care au de pierdut sunt românii.
Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei susține că în timp ce așteptăm cu sufletul la gură să vedem cine va prelua ștafeta în domeniul energetic, cine va fi responsabil cu fondurile europene sau cine se va ocupa de mediul înconjurător, economia românească merge înainte, dar nu în direcția bună. În loc să avem lideri pregătiți și dedicați, asistăm la un spectacol penibil în care responsabilitatea este aruncată dintr-un colț în altul, ca o minge de ping-pong și în loc să ne așteptăm la acțiuni concrete și la rezultate semnificative, suntem martorii unei tragi-comedii politice în care râsul este singura consolare.
 
Cristian Bordei: ”Rocada de la guvernare este o revelație strălucitoare a incompetenței. Nicolae Ciucă, cu mandatul său dezastruos, a reușit să dezintegreze complet actul de guvernare. Această alianță PSD-PNL-UDMR este un veritabil triumf al eșecului. Nu putem să uităm nici de marele obiectiv ratat al guvernării, aderarea la Schengen. Economia este ca și paralizată sau poate doar într-o stare de stagnare glorificată. Planul Național de Redresare și Reziliență, care ar fi trebuit să fie o rampă de lansare pentru dezvoltarea țării, se află acum într-un fel de limbo incert.”
 
Concluzia declarației politice a senatorului USR de Cluj, Cristian Bordei, este că rocada de la guvernare este o revelație strălucitoare a incompetenței, alianța PSD-PNL-UDMR fiind un veritabil triumf al eșecului: aderarea la Schengen,  economia ca și paralizată , în timp ce Planul Național de Redresare și Reziliență, care ar fi trebuit să fie o rampă de lansare pentru dezvoltarea țării, se află acum într-un fel de limbo incert.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
Coaliția „Roata Norocului
 
Se învârt, se învârt și se învârt din nou, membrii coaliției de guvernare, într-un joc amețitor al puterii. O rotativă care seamănă mai degrabă cu Roata Norocului, în care promisiunile rămân simple cuvinte în vânt și acțiunile sunt înlocuite cu parlamentări interminabile.
 
De la un ministru la altul, de la o funcție la alta, se transferă responsabilitățile ca mingea de la un jucător la altul într-un meci de fotbal politic. Ei susțin că este o strategie pentru a evita monotonia, dar în realitate, suntem prinși într-un carusel al incompetenței și lipsei de viziune.
 
Așteptăm cu sufletul la gură să vedem cine va prelua ștafeta în domeniul energetic, cine va fi responsabil cu fondurile europene sau cine se va ocupa de mediul înconjurător. În loc să avem lideri pregătiți și dedicați, asistăm la un spectacol penibil în care responsabilitatea este aruncată dintr-un colț în altul, ca o minge de ping-pong.
 
În loc să ne așteptăm la acțiuni concrete și la rezultate semnificative, suntem martorii unei tragi-comedii politice în care râsul este singura noastră consolare. Asistăm amuzați, dar mai mult perplecși la o asemenea demonstrație de jonglerii politice, în care cuvântul „dezvoltare” este înlocuit cu „ceva similar”, după liderul UDMR, iar eficiența și competența sunt simple iluzii.
 
Rocada de la guvernare este o revelație strălucitoare a incompetenței. Nicolae Ciucă, cu mandatul său dezastruos, a reușit să dezintegreze complet actul de guvernare. Această alianță PSD-PNL-UDMR este un veritabil triumf al eșecului. Nu putem să uităm nici de marele obiectiv ratat al guvernării, aderarea la Schengen. Economia este ca și paralizată sau poate doar într-o stare de stagnare glorificată. Planul Național de Redresare și Reziliență, care ar fi trebuit să fie o rampă de lansare pentru dezvoltarea țării, se află acum într-un fel de limbo incert. Ciucă și Ciolacu, tandemul neîntrecut în materie de promisiuni goale, au reușit să țină profesorii în stradă timp de trei săptămâni, înainte de a le oferi o soluție care ar putea fi considerată vag acceptabilă. Examenele au fost deja amânate, într-o manieră care denotă un nivel extraordinar de organizare. Este pur și simplu perfectă imaginea acestei guvernări: acțiuni ineficiente, într-un ritm jalnic și într-o ordine inversă - într-o lume în care răul este deja bine înrădăcinat.
 
Așadar, dragi reprezentanți ai coaliției, continuați să ne distrați cu rotația voastră spectaculoasă, în timp ce noi suntem nevoiți să suportăm consecințele lipsei voastre de acțiune și de angajament. Vă rugăm, însă, să nu ne cereți să vă aplaudăm și să vă lăudăm, căci în ochii noștri, acest circ politic nu merită decât un imens hohot de râsu’-plânsu’!”
 



Go to top