Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Robert Zob: „Incompetența și nepăsarea ucid”

Într-o declarație politică, Senatorul USR de Satu Mare, Robert Zob, acuză incompetența sistemului medical pentru tragediile care au loc în mod frecvent. Cel mai recent exemplu, la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare, în urmă cu doar câteva săptămâni a decedat o tânără de 15 ani în urma a două stopuri cardio-respiratorii.

Senatorul USR Robert Zob reamintește dezastrul de la Colectiv, petrecut în urmă cu 7 ani și arată că în ziua de astăzi nu s-au produs multe schimbări. Nici în prezent nu sunt locuri pentru a trata la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri persoanele ce au suferit arsuri.

Senatorul USR Robert ZobÎncă o dată tragediile petrecute în spitale, moartea unor oameni nevinovați și neputința altora ne fac să vedem cât de învechit și cât de bolnav este sistemul medical român. Un sistem dezechilibrat și ineficient folosit, într-o țară cu o speranță de viață foarte mică, comparativ cu alte state din Uniunea Europeană. Un sistem care continuă să scoată în stradă oameni care își strigă durerea, nemulțumirea și frustrarea față de ceea ce se întâmplă în spitalele din țară.

În declarația politică, senatorul USR Robert Zob afirmă, în încheiere, către coaliția toxică: Dragi colegi de la PSD și PNL, indiferența voastră nu va fi uitată. Românii nu uită și nu mai iartă.”
  
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

Incompetența și nepăsarea ucid. Sănătatea nu e negociabilă!
Incompetența ucide. Nepăsarea ucide.

În urmă cu doar câteva săptămâni, o copilă de doar 15 ani a murit la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare în urma a două stopuri cardio-respiratorii după ce părinții săi au dus-o acolo pe picioarele sale, iar moartea ei a scos la suprafața nenumărate probleme din sistem. Încă o dată! Sute de oameni au ieșit în stradă pentru a cere demisia medicului care a fost de gardă, și mai multe mărturii cu privire la comportamentul acelui medic au ieșit la suprafață în urma tragediei.
Încă o viață pierdută, încă o tragedie fără sfârșit. Pentru ce? Pentru a ni se reaminti cât de putred este sistemul medical? Cât de mult contează să avem oameni competenți în funcții?
După tragedia de la Colectiv chiar nu ați rămas cu nimic, dragi colegi? Domnule Rafila, este normal ca la mai bine de 7 ani de la tragedia de la Colectiv, Spitalul de Mari Arși din România încă să nu își poată poate trata arșii? În perioada în care în Satu Mare murea o adolescentă, 5 persoane din Maramureș cu arsuri grave nu puteau fi transferați la Spitalul de Mari Arși din cauza lipsei de locuri.
Încă o dată tragediile petrecute în spitale, moartea unor oameni nevinovați și neputința altora ne fac să vedem cât de învechit și cât de bolnav este sistemul medical român. Un sistem dezechilibrat și ineficient folosit, într-o țară cu o speranță de viață foarte mică, comparativ cu alte state din Uniunea Europeană. Un sistem care continuă să scoată în stradă oameni care își strigă durerea, nemulțumirea și frustrarea față de ceea ce se întâmplă în spitalele din țară.
Mor oameni nevinovați, iar statul se face că nu vede și nu aude. Până când? Câți oameni trebuie să moară? Câți medici buni trebuie să ia calea străinătății? Câți oameni trebuie să își vândă tot pentru a avea o șansă, o speranță la viață?
Dragi colegi de la PSD și PNL, indiferența voastră nu va fi uitată. Românii nu uită și nu mai iartă. Măcar în al 12-lea ceas lăsați-vă interesele persoane la o parte și acționați în interesul românilor. Sănătatea și viața nu sunt negociabile, nu uitați!
 



Go to top