Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Ștefan Pălărie: „Impostorii academici mimează democrația”

Senatorul USR de București, Ștefan Pălărie, acuză coaliția toxică pentru că mimează democrația, fac promisiuni politice, dar repetă aceleași conduite din trecut. Săptămâna trecută au mărit indemnizațiile demnitarilor și ale primarilor, iar săptămâna aceasta ministrul educației a fost arătat cu degetul de către presă pentru comiterea unui furt academic.

Într-o declarație politică, senatorul USR Ștefan Pălărie arată că față de mărirea indemnizațiilor doar USR s-a opus, iar ulterior, când a fost descoperit de presă furtul academic săvârșit de ministrul educației, numai USR a protestat. Senatorul USR afirmă că „USR va protesta în continuare împotriva acestui ministru de tip Ceaușescu de la cârma educației, care vrea să închidă gura tuturor cu niște promisiuni aiuritoare de creșteri de salarii și bugete.

Ștefan Pălărie: „Mă doare în mod deosebit că individul pus să scrie legile educației este exact cel care trebuia ascuns în fața lor. Un domn pe care presa ni-l arată în toată splendoarea cum a plagiat scrie acum niște legi ale educației care îi apără exact pe cei ca el, un sistem bine sudat de sus până jos, de sinecuri și familii care au ocupat universități cu totul, care au ajuns să modifice legi în Parlament după bunul plac.

Senatorul USR de București, Ștefan pălărie, afirmă că situația politică este foarte gravă, iar țara este condusă de impostori academici. În acest context, Senatorul USR susține că „Legile educației în forma propusă trebuie oprite pentru că ne duc în trecut, dar mai curând trebuie oprit ministrul care le-a inventat.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
Lupul la oi, sau cum face ministrul educației legi pentru plagiatori
Două evenimente aparent diferite, însă foarte asemănătoare, ne-au trezit simțurile și niște reacții de care speram să nu mai fie nevoie. Ne-au adus amintiri din vremea când ne încălzeam bocancii lovindu-i între ei în zăpadă la Ordonanța 13, tropăind împotriva delirului lui Liviu Dragnea și al PSD.
Mai întâi, săptămâna trecută, ei și-au crescut salariile. Dintr-un pocnit de degete. Într-o zi de miercuri, la Senat. S-au înțeles aproape din priviri, a fost dragoste la prima vedere. Ei, adică PNL, PSD, UDMR și AUR. Pentru demnitari și primari. Doar USR s-a opus.
Apoi, câteva zile mai târziu, aceleași partide au fost complet mute și nu au scos vreun sunet când presa a dovedit că ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a comis un furt academic, punându-și numele pe o lucrare scrisă de alții. Din nou, singurul care a protestat a fost USR. Ceilalți mimau democrația la televiziuni plătite generos.
Această „solidaritate” la bine și la greu, între toate partidele vechi, ne dă fiori. Suntem din nou într-un anotimp al înghețului democrației în România.
Mă doare în mod deosebit că individul pus să scrie legile educației este exact cel care trebuia ascuns în fața lor. Un domn pe care presa ni-l arată în toată splendoarea cum a plagiat scrie acum niște legi ale educației care îi apără exact pe cei ca el, un sistem bine sudat de sus până jos, de sinecuri și familii care au ocupat universități cu totul, care au ajuns să modifice legi în Parlament după bunul plac. În loc să privim cu speranță la cum va arăta România, avem parte de o uzurpare a viitorului exact prin distrugerea învățământului românesc.
Lupul a fost lăsat la oi cu poarta deschisă.
Responsabil de toată această horă de plagiatori și sfertodocți este chiar președintele Iohannis. Nu a schițat nimic atunci când era evident plagiatul lui Ciucă. Nu a spus nimic despre istoria neagră a ministrului Cîmpeanu. În general a abandonat orice principii, iar toate aceste monstruozități au loc sub privirile sale atente și îngrijorate, dar care sunt oarbe la dreptate. Lăsând să treacă și aceste acuze, președintele Iohannis se face egal cu impostura academică, cu hoția universitară și cu falimentul educației pe care o vrea, din vorbe, modernizată.
USR va protesta în continuare împotriva acestui ministru de tip Ceaușescu de la cârma educației, care vrea să închidă gura tuturor cu niște promisiuni aiuritoare de creșteri de salarii și bugete. Vă dăm bani, dar nu comentați. Asta e lecția predată de Sorin Cîmpeanu.
Legile educației în forma propusă trebuie oprite pentru că ne duc în trecut, dar mai curând trebuie oprit ministrul care le-a inventat.”
 



Go to top