Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Costel Vicol: “Premierul României și Președintele Senatului – doi lideri de partide care merg pe principiul Dream-On !”

Senatorul USR de Tulcea, Costel Vicol, acuză guvernarea PSD-PNL că trăiește într-o lume paralelă și că, în loc să adopte măsuri care pot duce la creșterea bunăstării românilor, visează că țara o duce bine.

Într-o declarație politică, senatorul USR Costel Vicol susține că prin Legea nr. L551/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, plus măsurile de austeritate impuse prin creșterea taxelor și impozitelor se va ajunge la un colaps social și financiar, în loc de o reconstrucția economică și la bunăstarea la care visează cei doi lideri de partid, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Costel Vicol: Trebuie să ținem cont și de afirmațiile ministrului liberal al Finanțelor, domnul Marcel Boloș, care spunea că anul 2024 nu va fi un an de revoluție sau reforme fiscale, în condițiile în care s-a renunțat la rectificarea bugetară în acest an, deoarece nu ar fi existat un control pe cheltuieli astfel încât să poată fi atinsă ținta de deficit, iar în lipsa controlului pe cheltuiala publică riscul de a depăși 5,5% este destul de mare.”

În declarația sa politică, senatorul USR Costel Vicol le cere celorlalți senatori PSD și PNL să le transmită celor doi lideri, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu să nu mai viseze pentru că se mint singuri că de 100 lei pot cumpăra ceva semnificativ din coșul zilnic de mâncare.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
“Premierul României și Președintele Senatului – doi lideri de partide care merg pe principiul Dream-On !”
 
Domnule Preşedinte,
Doamnelor și domnilor senatori !
 
Zilele trecute ascultam de la celebra formație pop-rock- NAZARETH, melodia “Dream on”.  Primele versuri ale melodiei le-am comparat cu promisiunile și încăpățânarea celor 2 lideri ai Coaliției Guvernamentale, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu de a nu recunoaște situația dezastruoasă de la nivelul economiei României. Versurile spun așa: “Continuă să visezi/Deşi nu e evident/ Deşi te minţi/ Continuă să visezi... continuă să visezi.
Poţi să te ascunzi/Nu e nimic de spus, continuă să visezi, / Continuă să visezi/Deşi nu e evident
Deşi te minţi, continuă să visezi... ”
 
În condițiile în care prin Legea nr. L551/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung , plus măsurile de austeritate impuse prin creșterea taxelor și impozitelor se va ajunge la un colaps social și financiar, cei doi lideri se pare că doar visează ( dream on)  la o reconstrucție economică și la o bunăstare a nivelului de trai a populației României.
În condițiile în care diverse instituții publice centrale din subordinea Parlamentului și a Guvernului au mărit salariile angajaților prin creșterea de sporuri ( dau ca exemplu ANPC, ASF, Curtea de Conturi) atunci visăm  dacă ne gândim că prin așa-zisa restructurare a sistemului public, prin reducerea cheltuielilor de protocol ale diverselor ministere și instituții publice se va face chiar o economie, când actuala Coaliție Guvernamentală cu o mână ia cu cealaltă dă  ca să ne reamintim de o vorbă populară.

De asemenea, ar trebuie să ținem cont și de afirmațiile ministrului liberal al Finanțelor, domnul Marcel Boloș, care spunea că ”anul 2024 nu va fi un an de revoluție sau reforme fiscale”, în condițiile în care s-a renunțat la rectificarea bugetară în acest an, deoarece nu ar fi existat un control pe cheltuieli astfel încât să poată fi atinsă ținta de deficit, iar în lipsa controlului pe cheltuiala publică riscul de a depăși 5,5% este destul de mare.

Stimați colegi liberali și social-democrați transmiteți celor doi lideri, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu să nu mai viseze pentru că se mint singuri (cum ar interpreta cei de la Nazareth) și să fie ancorați în problemele cotidiene ale românilor, care de 100 lei nu pot cumpăra mai nimic...nu cum visează domnul Ciolacu, iar soarta agricultorilor nu este așa de bună cum tot dream on/ visează  domnul Ciucă pe la târgurile INDAGRA.”
 



Go to top