Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Sebastian Cernic: „Ciolacu se împrumută în numele copiilor nenăscuți pentru a plăti pensiile bunicilor!”

Senatorul USR Sebastian Cernic acuză guvernul PSD-PNL că își bate joc și de pensionarii României dar, mai ales de copiii noștri care vor trebui să plătească pentru politica economică nesăbuită a lui Ciucă și Marcel.

Într-o declarație politică, senatorul de Bacău Sebastian Cernic, se întreabă de ce PNL și PSD mint această categorie socială și le tot promite majorări de pensii, dacă știu că nu sunt bani în buget?

Sebastian Cernic: „Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar trebui să răspundă la următoarele întrebări: de ce aceste majorări vin doar în preajma alegerilor; de ce nu au fost digitalizate dosarele pensionarilor în ultimii trei ani; de ce legea pensiilor a fost trimisă către Parlament atât de târziu și este votată peste noapte; de ce nu există o dezbatere corectă cu toți cei implicați când vorbim despre viitorul nostru, al tuturor?”

În declarația sa politică, senatorul USR Sebastian Cernic argumentează că guvernul are doar două posibilități pentru a crește valoarea pensiilor: fie mărește taxele și alungă investitorii, fie se împrumută mai mult. În ambele cazuri, soluția este pe termen foarte scurt. Într-un final, calitatea vieții românilor nu va crește, ci va scădea, iar românii vor plăti în cele din urmă pentru nesăbuința guvernanților.

In continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Ciolacu se împrumută în numele copiilor nenăscuți pentru a plăti pensiile bunicilor!

Stimați colegi,
Pensiile românilor sunt unele extrem de mici. Cu toții am vrea să majorăm pensiile, nu cu 40, ci cu 100%. Dar cum să facem acest lucru fără să punem o presiune prea mare pe copii de astăzi sau pe copiii nenăscuți încă?
Stimați colegi de la PNL și PSD, de ce mințiți această categorie socială și le tot promiteți majorări de pensii, dacă știți că nu aveți acești bani în buget?
Aveți doar două posibilități pentru a crește valoarea pensiilor: fie măriți taxele și alungați investitorii, fie vă împrumutați mai mult. În ambele cazuri, soluția este pe termen foarte scurt. Într-un final, calitatea vieții românilor nu va crește, ci va scădea.
Actualii angajați vor munci pentru a plăti rate la împrumuturile făcute de Guvern, iar inflația va înghiți această iluzie că au crescut pensiile.
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar trebui să răspundă la următoarele întrebări:
• De ce aceste majorări vin doar în preajma alegerilor?
• De ce nu au fost digitalizate dosarele pensionarilor în ultimii trei ani?
• De ce legea pensiilor a fost trimisă către Parlament atât de târziu și este votată peste noapte?
• De ce nu există o dezbatere corectă cu toți cei implicați când vorbim despre viitorul nostru, al tuturor?
În final, vreau să vă mă adresez oamenilor de bună-credință:
Dragi români,
Nu mai credeți în toate minciunile pe care le vedeți la televiziunile plătite de PSD și PNL. Nici pe Marcel Ciolacu, nici pe Rareș Bogdan nu îi interesează soarta celor bătrâni sau cum vor plăti nepoții noștri împrumuturile făcute de un Guvern iresponsabil. Tot ce îi interesează este un sigur lucru: să câștige viitoarele alegeri. Vă rog, să nu le dați această satisfacție. Oamenii deștepți și responsabili sunt mai mulți și mai puternici decât acești oportuniști.
 
Soluția pentru a dubla pensiile este una singură – să crească mai întâi economia, salariile angajaților și investițiile. Altă cale nu există.”
 



Go to top