Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Propunerea USR de discutare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, respinsă de comisia pentru administrație publică din Senat cu votul PSD-PNL-UDMR și AUR

Reprezentanții PSD-PNL-UDMR-AUR din Comisia pentru administrația publică au refuzat propunerea USR de a discuta  inițiativa legislativă a USR de eliminare a art. 210 din CA - pensiile speciale pentru  aleșii locali.

Andrei Postică, membru al Comisiei de Administrație publică din Senat: ” La ședința de azi a Comisiei, USR a solicitat suplimentarea ordinii de zi cu proiectul de abrogare a pensiilor speciale pentru aleșii locali. Coaliția PSD –PNL – UDMR-AUR a refuzat solicitarea noastră de a pune pe ordinea de zi proiectul nostru de desființare a pensiilor speciale pentru primari, președinți de CJ, aleși locali, dovedind încă o dată că aceștia legiferează doar pentru partid și pentru clica de partid, nicidecum pentru români. PSD - PNL - UDMR - AUR vor salarii mărite pentru politicieni și pensii speciale pentru aleșii locali, nu pentru români.”

Anterior, USR a cerut atât Biroului Permanent al Senatului să ceară comisiilor raportoare să depună raportul cât mai rapid astfel încât inițiativa să poată fi dezbătută și votată în Plen.

Cereri pentru convocarea celor două comisii raportoare au transmis direct la comisii și senatoarea USR Simona Spătaru – membră a comisiei juridice – și Andrei Postică – membru în comisia administrativă.
 



Go to top