Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Marius Bodea: „Alte orașe primesc bani, locuitorii din Iași primesc...țepe”

Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, îl acuză pe primarul Iașului, Mihai Chirica, de sifonare a banilor publici și de susținerea acordată unor personaje dubioase. Primarul Chirica, susține senatorul USR Marius Bodea, pare că nu vede muntele de probleme privind cheltuirea banilor publici, începând cu sumele uriașe pe care le distribuie Primăria Iași, prin departamentul de comunicare, pentru a spăla imaginea lui Chirica. „Din banii tăi și ai mei, din banii noștri” arată Senatorul USR.

Într-o declarație politică, senatorul USR Marius Bodea afirmă că, pe lângă sutele de mii de euro cheltuite pe comunicare, tot în Primărie sunt prevăzute salarii mult peste media națională în cadrul Direcției de Arhitectură și Urbanism. În plus, primarul Chirica și-a arătat „generozitatea” și în domeniul divertismentului, , cel mai elocvent exemplu fiind contractele pentru concertul de Revelion. Acestea au fost câștigate anual de către Radu Groza.

Marius BodeaAvem, în acest moment, în Iași două situații clare: Mihai Chirica este ca o mamă protectoare cu apropiații săi în rele și țepar cu unii care vor și ei să sugă ceva de la buget, dar rămân cu buzele țuguiate, că nu mai curge nimic.

Concluzia declarației politice a senatorul USR de Iași, Marius Bodea, este că schemele piramidale ale primarului Iașului se apropie de final și că a venit timpul să dea socoteală pentru marea înșelătorie pe care o girează: Prieten, prieten, dar anii de închisoare sunt pe bani”.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

„Cu unii mumă, cu alții... țepar!
Combinațiile financiare pe care le fac unii cu Mihai Chirica sunt ca un joc de noroc sau ca o ruletă rusească: pot să îți iasă sau nu. Desigur, tot ca la pariuri, cei care măsluiesc zarurile câștigă la sigur! Cei care mizează pe „onoarea de hoț” a primarului merg la risc, cu o cotă mare să mai și piardă.
Avem, în acest moment, în Iași două situații clare: Mihai Chirica este ca o mamă protectoare cu apropiații săi în rele și țepar cu unii care vor și ei să sugă ceva de la buget, dar rămân cu buzele țuguiate, că nu mai curge nimic.
Deși Primăria Iași are un departament de comunicare, cu 5 angajați și echipamente de producție achiziționate recent, cu 56.000 de euro, mai plătește anul acesta încă 160.000 de euro ca să repare imaginea lui Mihai Chirica, făcută praf de procurori. 13.000 euro/lună din banii tăi și ai mei, din banii noștri, pentru ca trei oameni apropiați de primarul dublu trimis în judecată să filmeze conferințele de presă în care acesta se vede mai mare decât Ștefan cel Mare. Cei trei apropiați primesc banii pe baza unor contracte reînnoite anual din 2015.
Dar numărul apropiaților degrabă degustători de fonduri publice este mare. Printre aceștia, se numără șefii Direcţiei de Arhitectură şi Urbanism din Primăria Iași, departamentul vizat în dosarele de corupție privind afacerile imobiliare mafiote din oraș, dar care a devenit o piedică pentru cetățenii cinstiți care vor o autorizație. Direcţia are circa 40 de angajaţi, în 7 compartimente. Câştigul lunar net ajunge, în medie, la aproape 7.000 lei. Cel mai mic salariu este de 4.000 lei. Frumos, nu?
Ei, de aici încolo încep și țepele. Timp de 7 ani, contractele pentru concertele de Revelion organizate de Primărie au fost câștigate de impresarul Radu Groza. Sute de mii de euro. Până anul trecut, când s-a sesizat DNA.  Mihai Chirica s-a speriat și s-a lepădat de colaboratorul său, anulând ultima plată pentru un contract câștigat pe 28 decembrie de același Radu Groza, în condițiile în artiștii ceruți în caietul de sarcini erau fix aceiași cu cei pe care îi avea deja antamați impresarul.
Prieten, prieten, dar anii de închisoare sunt pe bani, cum s-ar spune. Rău DNA-ul, cum strică el concordia între cei penalul de frunte și amicii săi profitori!
Mai urmează o țeapă. De data aceasta, instituțională. Timp de aproape doi ani, Termoservice a încasat de la ieșenii chiriași ai Primăriei banii pentru căldură și apă caldă, dar nu a virat sumele către furnizorul de utilități, Veolia Energie. Aceasta din urmă a executat silit Primăria Iași în calitate de proprietar al imobilelor administrate de Termoservice.
Bine, cea mai mare țeapă și-au luat-o ieșenii! De 9 ani și încă o vreme scurtă de acum încolo. Ca orice schemă piramidală, și Caritasul lui Chirica se apropie de final.”
 



Go to top