Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Raoul Trifan:”Timișul cere respect și investiții reale în infrastructura sportivă!”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, acuză guvernul că a uitat de promisiunile făcute în campania electorală, de a susține investițiile în general și investițiile în infrastructura sportivă timișoreană, în mod special.
 
Într-o declarație politică, senatorul Raoul Trifan arată că din 2012 până în 2020, timișorenii au auzit despre „Timișoara marilor proiecte”: o listă ce includea mult-visatul stadion, o sală polivalentă, centura Timișoarei, un nou pod peste Bega, proeiecte care urmau a fi realizate cu ajutorul banilor de la guvern.
 
Raoul Trifan: ”Sunt cel puțin 20 de ani de când Timișoarei i se tot promite un stadion. În 2002, Guvernul Năstase a transferat Stadionul Dan Păltinișanu de la primărie la Consiliul Județean, condus pe atunci de PSD. De atunci, numeroși politicieni locali PSD și PNL s-au folosit de ideea unui nou stadion drept momeală electorală: au mai pus niște scaune, o nocturnă, au vehiculat idei mărețe, au mai plusat promițând și o sală polivalentă, au mai aruncat niște bani publici pe studii care nu s-au concretizat niciodată.”
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan dă ca exemplu elecovent situația stadionului Dan Păltinișanu, aflat într-o stare avansată de degradare, care este închis definitiv, iar demolarea sa, care trebuia inițiată în toamna anului trecut, nu a fost încă începută. În aceste condiții, este puțin probabil ca investiția promisă să se finalizeze peste 2 ani, la termenul stabilit.  
În încheierea declarației sale politice, Raoul Trifan susține că este o rușine ca un oraș ce anul viitor va fi Capitală Culturală Europeană să nu aibă un stadion sau o sală polivalentă. Este rușinea politicienilor vechilor partide” conchide senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
Timișul cere respect și investiții reale în infrastructura sportivă.
 

Județul Timiș este, an de an, în primele poziții în topul județelor cu cele mai semnificative contribuții la bugetul de stat și pe ultimele poziții ale topului județelor care primesc bani înapoi de la stat pentru investiții.
 
Sunt cel puțin 20 de ani de când Timișoarei i se tot promite un stadion. În 2002, Guvernul Năstase a transferat Stadionul Dan Păltinișanu de la primărie la Consiliul Județean, condus pe atunci de PSD. De atunci, numeroși politicieni locali PSD și PNL s-au folosit de ideea unui nou stadion drept momeală electorală: au mai pus niște scaune, o nocturnă, au vehiculat idei mărețe, au mai plusat promițând și o sală polivalentă, au mai aruncat niște bani publici pe studii care nu s-au concretizat niciodată.
 
Promisiunile au fost continuate cu succes, dar cu același rezultat concret – 0 – de către fostul primar al Timișoarei, propulsat de USL la cârma orașului. Din 2012 până în 2020, timișorenii au auzit constant despre „Timișoara marilor proiecte”: o listă ce includea mult-visatul stadion, o sală polivalentă, centura Timișoarei, un nou pod peste Bega și altele. Toate urmau a fi realizate cu ajutorul banilor de la guvern.
 
Actualul șef al PNL Timiș a continuat buna tradiție a celor două mari și vechi partide de a promite fără acoperire: la puțin timp după câștigarea președinției Consiliului Județean, acesta vorbea despre terminarea stadionului la finalul lui 2024. Desigur, am putea spune că mai este timp, dar realitatea astăzi este următoarea: stadionul Dan Păltinișanu, aflat într-o stare avansată de degradare, este închis definitiv, iar demolarea sa, care trebuia inițiată în toamna anului trecut, nu a fost încă începută.
 
Dacă ne gândim puțin cât durează o demolare și o nouă construcție de asemenea anvergură, este foarte ușor să ne dăm seama că ne aflăm din nou în fața unei promisiuni cel puțin fanteziste, pe care o vom auzi probabil din nou într-un viitor mandat, dacă acesta va exista.
 
Este evident că repartizarea banilor nu se face în mod echitabil, ci urmărește întotdeauna o agendă politică, iar Timișoara pare ținută, de la nivel central, într-o stare de subdezvoltare intenționată. Multe promisiuni frumoase, repetate la fiecare 4 ani, dar prioritățile guvernelor roșu-galbene par întotdeauna altele.
 
Politicienii timișeni ai PNL și PSD se uită admirativ, an de an, la investițiile făcute de guvern în infrastructurile sportive ale altor județe, dar nu sunt capabili să pună presiune pe proprii colegi din guvern pentru a obține finanțările de care județul lor are nevoie.
 
Este o rușine ca un oraș ce anul viitor va fi Capitală Culturală Europeană să nu aibă un stadion sau o sală polivalentă. Este rușinea politicienilor vechilor partide, care duc o permanentă campanie electorală a dezinformării și a promisiunilor fără acoperire. Județul Timiș nu poate rămâne veșnic la coada alocărilor bugetare. Timișul cere respect și investiții reale în infrastructura sportivă.”



Go to top