Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: „Proiectul pasajului de pe Tăietura Turcului: Bucurie sau parastas?”

 
Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, acuză administrația locală a Municipiului Cluj-Napoca de o periculoasă lipsă de viziune în proiectarea și implementarea pasajului de la Tăietura Turcului.

Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei susține că actuala conducere a primăriei, în frunte cu primarul PNL-ist Emil Boc, dau dovadă de indolență și lipsă de profesionalism atunci când prezintă pasajul de la Tăietura Turcului drept soluția-minune pentru deblocarea traficului și, în loc să asculte de sfatul specialiștilor, merge înainte cu un proiect care pune în pericol siguranța cetățenilor.

Cristian Bordei: „Fluidizarea traficului este esențială, dar sunt mai multe aspecte de luat în calcul. În stadiul actual, proiectul nu doar că este ineficient, dar prezintă și riscuri grave pentru siguranța noastră. Păstrarea trecerii la nivelul căii ferate pentru traficul pietonal și velo, absența soluțiilor pentru traficul din Tetarom, Gruia și ocolitoarea Baciului, dar și lipsa viziunii asupra mobilității urbane durabile pe termen mediu și lung sunt doar câteva dintre problemele majore evidențiate de specialiștii în infrastructură.”

În declarația sa politică, senatorul USR de Cluj avertizează că USR Cluj se opune hotărât formei actuale a proiectului și cere o abordare responsabilă și orientată spre viitor și că speră ca PNL să aibă mintea cea de pe urmă și să ia în considerare soluțiile alternative propuse de specialiști.

In continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Proiectul pasajului de pe Tăietura Turcului: Bucurie sau parastas?
 
La Cluj, Primăria PNL se laudă cu multe proiecte, dar întrebarea este, sunt acestea și gândite cu cap? De exemplu, proiectul pentru pasajul de la Tăietura Turcului, care ne este prezentat ca fiind soluția salvatoare pentru deblocarea traficului, după ce că este întârziat nepermis de mult, mai ascunde, de fapt, și un potențial dezastru pentru viața clujenilor.
Fluidizarea traficului este esențială, dar sunt mai multe aspecte de luat în calcul. În stadiul actual, proiectul nu doar că este ineficient, dar prezintă și riscuri grave pentru siguranța noastră. Păstrarea trecerii la nivelul căii ferate pentru traficul pietonal și velo, absența soluțiilor pentru traficul din Tetarom, Gruia și ocolitoarea Baciului, dar și lipsa viziunii asupra mobilității urbane durabile pe termen mediu și lung sunt doar câteva dintre problemele majore evidențiate de specialiștii în infrastructură.
Este deosebit de îngrijorător faptul că, în ciuda avertismentelor repetate, proiectarea acestui pasaj pare să ignore cu bună știință realitățile evidente. Ne confruntăm cu o situație în care este pusă în pericol viața umană. Proiectul actual pare să fie depășit  și chiar periculos.
Este cu atât mai supărător să vedem că argumentele noastre, bazate pe soluții mai eficiente și sustenabile, sunt ignorate în favoarea unei abordări din care pare să lipsească viziunea și rațiunea. Nu putem să nu ne întrebăm dacă administrația PNL în frunte cu primarul Emil Boc sunt cu adevărat preocupați de binele oamenilor sau mai degrabă au alte scopuri.
Noi, USR Cluj, ne opunem hotărât formei actuale a proiectului și ceremonii abordare responsabilă și orientată spre viitor. Așteptăm ca autoritățile PNL să aibă mintea cea de pe urmă și să ia în considerare soluțiile alternative propuse de specialiști.”
 



Go to top