Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic: "Guvernarea nu este pe persoană fizică. Să facem cu toții scut în jurul intereselor țării și ale românilor!"

Senatorul USR PLUS de Bacău, Sebastian Cernic, arată că guvernul României a fost preluat pe persoană fizică de către Florin Cîțu, care a renunțat la o coaliție funcțională, jertfind-o pe altarul alegerilor interne din PNL.
 
Într-o declarație politică, Sebastian Cernic arată că decizia lui Florin Cîțu de a conduce discreționar este cu atât mai greu de acceptat cu cât românii se confruntă cu probleme majore.
 
Sebastian Cernic: ”Nu putem pune sănătatea, educația și traiul românilor în așteptare. N-avem niciun argument. Pentru oamenii de acasă, alegerile interne nu înseamnă absolut nimic, efectiv îi lasă rece cine e șef la care partid. Tot ce vor oamenii este stabilitate, venituri care să le acopere cheltuielile, vor ca școlile să rămână deschise, vor medicamente în spitale și stoparea pandemiei, vor drumuri asfaltate și respectul nostru. Românii vor o țară sigură și modernă. Vor exact ce le-am promis că ne angajăm să facem.”
 
  În încheierea declarației politice, senatorul USR PLUS de Bacău, Sebastian Cernic, adresează o rugăminte partenerilor PNL din coaliție să lase deoparte demonstrațiile de forță, orgoliile personale sau de grup, respectând dialogul, parteneriatele și legile țării, plecând de la Constituție. ”Nu compromiteți guvernarea și dialogul cu USR-Plus pentru o persoană!”, cere Sebastian Cernic.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Stimați colegi,
 
Criza politică în care ne aflăm trebuie să înceteze rapid. România trebuie guvernată. Pandemia Covid-19 ia din nou amploare, s-au redeschis porțile școlilor și depinde de modul în care Guvernul va gestiona pandemia ca acestea să rămână deschise tot anul, facturile mărite la căldură și gaze sunt o realitate deja anunțată, prețurile cresc. Pe de altă parte, suntem deja departe cu proiectele de implementare a reformelor pentru modernizarea țării. PNRR-ul urmează să fie evaluat zilele următoare la Bruxelles și avem fondurile europene de care România va beneficia pentru aceste reforme majore.
Acesta este contextul care nu lasă loc de amânări. Nu putem pune sănătatea, educația și traiul românilor în așteptare. N-avem niciun argument. Pentru oamenii de acasă, alegerile interne nu înseamnă absolut nimic, efectiv îi lasă rece cine e șef la care partid. Ba chiar mai mult de atât, și vreau să fiți foarte atenți la afirmația asta: pe români, nici măcar cine cu cine guvernează, nu-i mai interesează! Tot ce vor oamenii este stabilitate, venituri care să le acopere cheltuielile, vor ca școlile să rămână deschise, vor medicamente în spitale și stoparea pandemiei, vor drumuri asfaltate și respectul nostru. Românii vor o țară sigură și modernă. Vor exact ce le-am promis că ne angajăm să facem, stimați colegi de la USR-PLUS, PNL, UDMR și cei care susțineți reformele.

Vă invit stimați colegi să lăsăm deoparte demonstrațiile de forță, orgoliile personale sau de grup și să respectăm dialogul, parteneriatele și legile țării, plecând de la Constituție. Fac un apel la colegii din PNL să nu compromită guvernarea și dialogul cu USR-Plus pentru o persoană. Haideți să facem cu toții scut în jurul intereselor naționale și ale oamenilor din această țară. Atâți câți mai sunt.

Dacă ratăm șansa fondurilor europene, șansa de a implementa reformele care să facă România o țară ca afară, ratăm practic totul. Nu ne putem permite să ratăm șansa României de a fi vreodată o țară demnă ca stat european, să ratăm șansa altor generații, inclusiv a generației mele, de a ne bucura de o viață decentă, prosperă, care să merite trăită la noi în țară.

Stimați colegi de la PNL și UDMR, haideți să ne reașezăm la masa dialogului și să continuăm guvernarea cu un nou prim-ministru. ”
 



Go to top