Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR îl cheamă pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la Ora Guvernului

Senatorii USR îl convoacă pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la Ora Guvernului, pentru a da explicații cu privire la implicarea sa în judecata dosarului Dan Hosu la Curtea de Apel Bucureşti, în condițiile în care a afirmat că inculpatul a fost achitat, deși instanța nu pronunțase încă sentința. 

„Domnul Predoiu trebuia să-și dea deja demisia, căci declarația sa nu este nici o eroare nefericită și nici o scăpare. Este o ingerință clară în actul justiției, un atentat la independența justiției. Domnul Predoiu nu este vreun inocent, domnul Predoiu este un avocat de succes, un specialist în drept, are toate cuvintele la el și nu poate face o asemenea eroare. Cătălin Predoiu nu mai poate fi ministru al Justiției!”, spune Simona Spătaru, președinta Comisiei de constituționalitate din Senat.

Simona Spătaru consideră că explicația lui Cătălin Predoiu cum că a discutat cu „surse neoficiale” din sistem cazul lui Dan Hosu fără să le fi verificat constituie o circumstanță agravantă. De asemenea, întâlnirea cu Claudia Jderu, una dintre judecătoarele din dosarul Dan Hosu, a doua zi după declarația privind sentința din dosar poate ridica serioase semne de întrebare.



Go to top