Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: ”România are nevoie de lideri politici serioși și responsabili, nu de extremiști și de circari!”

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, susține că extremismul nu-și poate avea locul într-o societate sănătoasă și democratică. Încercările de a capitaliza politic prin divizarea oamenilor, prin promovarea urii și intoleranței, nu fac decât să submineze valorile noastre fundamentale și să amenințe coeziunea socială.

Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei afirmă că extremiștii nu sunt bineveniți în rândul liderilor politici responsabili nicăieri în lume, fiind, mai degrabă personaje de comedie într-un spectacol grotesc.
 
Cristian Bordei: ”Luni, în plenul Senatului României, am avut ocazia să asistăm la o nouă culme a penibilului pe scena politică, prin scandalul creat de o reprezentantă de frunte a naționalismului extremist din România. Cu un talent remarcabil pentru a atrage atenția asupra lor, acești protagoniști ai absurdului ne demonstrează încă o dată că extremismul și spectacolul ieftin se împletesc într-o simbioză ridicolă.”
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, îi indeamnă pe români să privească acest spectacol cu un umor rezervat, dar să-și pună și întrebarea: cât de departe pot merge aceste personaje în căutarea atenției publice?
 
Concluzia declarației politice a senatorului Cristian Bordei: ”Haideți să râdem de absurditatea lor și să le arătăm că nu suntem interesați de circul lor ieftin. Avem nevoie de lideri serioși și responsabili, care să se ocupe în mod real de problemele societății noastre!”
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Spectacolul grotesc al națíonalismului extremist!
 
Luni, în plenul Senatului României, am avut ocazia să asistăm la o nouă culme a penibilului pe scena politică, prin scandalul creat de o reprezentantă de frunte a naționalismului extremist din România. Cu un talent remarcabil pentru a atrage atenția asupra lor, acești protagoniști ai absurdului ne demonstrează încă o dată că extremismul și spectacolul ieftin se împletesc într-o simbioză ridicolă.
 
Politicienii extremiști, cunoscuți pentru ieșirile bizare și discursurile confuze, au reușit să atingă un nou nivel de excentricitate în Parlamentul României. Cu afirmații fantastice și teorii ale conspirației demne de filmele SF, și-au distrat audiența și au făcut deliciul presei, demonstrând că imaginația lor bolnavă nu are limite.
 
Haideți să fim serioși pentru un moment. Astfel de personaje pestrițe nu reprezintă o forță politică serioasă sau o opțiune viabilă pentru conducerea țării noastre. Scandalul nu aduce nicio contribuție pozitivă sau soluție reală pentru problemele cu care ne confruntăm, oricât de mari sunt drapelele pe care aceștia le desfășoară în piețe, oricât de frumoase le sunt iile, acestea nu țin loc de politici economice și sociale serioase.
 
În schimb, în societatea spectacol în care trăim în prezent, aceștia sunt cei mai ofertanți pentru mass-media și se bucură de momente de glorie în lumina reflectoarelor, în timp ce orice politician responsabil și serios pare mult prea plicticos în comparație cu acești maeștri panglicari.
 
 
Trebuie să înțelegem că extremismul nu-și poate avea locul într-o societate sănătoasă și democratică. Încercările de a capitaliza politic prin divizarea oamenilor, prin promovarea urii și intoleranței, nu fac decât să submineze valorile noastre fundamentale și să amenințe coeziunea socială. Extremiștii nu sunt bineveniți în rândul liderilor politici responsabili. Ei sunt mai degrabă personaje de comedie într-un spectacol grotesc. Oare când avem nevoie de un medic bun, un profesor serios sau un avocat competent îl alegem pe cel care este cel mai mare circar?
 
Așadar, să privim acest spectacol cu un umor rezervat, dar să ne punem și întrebarea: cât de departe pot merge aceste personaje în căutarea atenției publice? Haideți să râdem de absurditatea lor și să le arătăm că nu suntem interesați de circul lor ieftin. Avem nevoie de lideri serioși și responsabili, care să se ocupe în mod real de problemele societății noastre!”
 
 
 



Go to top