Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristian Bordei: ”Oglinda este cel mai important instrument al politicianului”

Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, acuză coaliția de guvernământ de transformarea agențiilor statului în surse de sinecuri pentru partid iar angajarea de persoane nepregătite pune în pericol interesele României.

Într-o declarație politică, senatorul Cristian Bordei aduce în discuție recentul caz al Târgului de Turism de la New York unde standul României a fost o catrastrofă cu care, însă Consulatul României a crezut că este bine să se mândrească. Senatorul Cristian Bordei argumentează că incidental arată clar că nu este ”vina străinilor” că România este percepută în nuanțe de gri, ci este vina incompetenților români și a celor care i-au pus în funcții.
 
Cristian Bordei: ”Vreau să le spun marilor naționaliști că astfel de întâmplări nu sunt puține și că nu este vina “străinilor” pentru așa ceva. Cum nu a fost când am trimis patroni de echipe de fotbal analfabeți în Parlamentul European sau când, tot acolo, alt parlamentar român a fost prins în flagrant cerând mită. Nimeni nu este perfect, cu siguranță nici țările vestice, dar înainte de a “da cu piatra” trebuie să ne uităm în oglindă.”
 
În încheierea declarației sale politice, senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, a anunțat că va cere, prin intermediul unei interpelări la adresa Ministerului Antreprenoriatului și Turismului date precise cu privire la cine a fost responsabil de organizarea pavilionului românesc de la New York și cât au fost toate cheltuilile aferente evenimentului ratat.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
”Oglinda, un instrument necesar politicianului
 
De ce ne-ar lua în serios partenerii noștri? De ce politicienii PSD și PNL plâng mereu cu lacrimi de crocodil imaginea nedrept de proastă a țării noastre în exterior dar lasă, în mod constant, organizarea participării României la cele mai importante evenimente internaționale pe mâna unor politruci incompetenți? Puținele reușite de imagine ale țării noastre din ultimii 30 de ani (multe dintre ele fiind obținute fără o implicare directă a statului) sunt eclipsate de numeroasele gafe ale instituțiilor noastre, iar unde nu au fost gafe, a fost incompetență, nepăsare sau corupție.
 
Consulatul României a publicat o postare, ștearsă ulterior în care reprezentanții instituției, cu fețe zâmbitoare sunt în fața unei perdele negre cu poze A4 printate și agățate. Așa se promovează România în 2022 la un târg internațional de turism din New York, precum o echipă de elevi de gimnaziu. Deși, dacă mă gândesc mai bine, un elev de gimnaziu ar fi făcut o treabă mai bună. Cazul a devenit celebru, iar nefasta imagine a făcut deja turul internetului, deși instituția a șters dovezile, tipic grupurilor de sinecuriști.
 
Vreau să le spun marilor naționaliști că astfel de întâmplări nu sunt puține și că nu este vina “străinilor” pentru așa ceva. Cum nu a fost când am trimis patroni de echipe de fotbal analfabeți în Parlamentul European sau când, tot acolo, alt parlamentar român a fost prins în flagrant cerând mită. Nimeni nu este perfect, cu siguranță nici țările vestice, dar înainte de a “da cu piatra” trebuie să ne uităm în oglindă.
 
Este necesar să ni se răspundă la multe întrebări privind eșecul Consulatului Român de la New York, mai ales când salariile reprezentanților noștri sunt între 6.000 și 12.000  de euro. Judecând după aceste cifre, nu cred că se pune problema lipsei unui buget pentru acest eveniment. Eu am făcut un prim pas în această direcție și am trimis o interpelare ministerului de resort în vederea unor astfel de răspunsuri.”



Go to top