Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Ștefan Pălărie: ”Avem un guvern anti-educație cu un ministru care ar fi trebuit să-și dea demisia de 3 ori în ultimul an.”

Senatorul USR Ștefan Pălărie o acuză pe Ligia Deca, actualul ministru al educației, că a cenzurat raportul OECD despre educația din Romania pentru a elimina graficele care demonstrează eșecul sistemului educațional din România.

Într-o declarație politică, senatorul USR de București, Ștefan Pălărie, susține că un ministru care cenzurează în direct un raport despre educația din România - Testele PISA - nu mai are, pur și simplu, ce să caute în funcție iar unul care minte profesorii din șase în șase luni despre salarii este parte dintr-un guvern anti-educație.

Ștefan Pălărie:Doamna Ligia Deca trebuie să își dea demisia - și asta nu este o declarație politică. Pur și simplu face de rușine scaunul de ministru. Doamna ministru a ratat absolut totul cu legile educației, a ignorat permanent Parlamentul, iar acum se comportă ca în Coreea de Nord.”

În declarația sa politică, senatorul USR de București, Ștefan Pălărie, consideră că Ligia Deca este un ministru care a devenit o piatră de moară pentru ce ar trebui să se întâmple în educație și, ca atare, ar trebui să-și dea demisia.

În continuare, textul integral al declarației politice:

”Guvernul anti-educație
Un ministru care cenzurează în direct un raport despre educația din România - Testele PISA - nu mai are, pur și simplu, ce să caute în funcție. Un ministru care minte profesorii din șase în șase luni despre salarii este parte dintr-un guvern anti-educație
Doamna Ligia Deca trebuie să își dea demisia - și asta nu este o declarație politică. Pur și simplu face de rușine scaunul de ministru. Doamna ministru a ratat absolut totul cu legile educației, a ignorat permanent Parlamentul, iar acum se comportă ca în Coreea de Nord.
Este un ministru care a devenit o piatră de moară pentru ce ar trebui să se întâmple în educație. O știu și colegii dumneai, o știe până și premierul Ciolacu.
Ați înșelat profesorii, doamnă ministru.
Ați înșelat publicul, doamnă Deca.
Sunteți veriga slabă.
Nu poți să lași profesorii să ajungă în grevă și apoi să îi minți despre creșteri de salarii.
Nu poți să ai cele mai proastre rezultate la testele PISA și să vorbești despre un succes.
Chiar și acum când vorbim, Guvernul încearcă să mai livreze o minciună despre „creșteri istorice” de buget în educație, după ce au tăiat banii pentru profesori.
Doamna Deca trebuie să plece.
S-a împlinit un an de mandat, iar ce s-a întâmplat în acest mandatul al domniei sale, cu aprobarea Guvernului anti-educație Ciolacu, ar fi suficient pentru 3 demisii, nu doar pentru una:
-  O demisie pentru Cea mai mare grevă a profesorilor din ultimii ... ani, urmată de cea mai mare minciună, cea a creșterii salariilor pentru profesori.
- O demisie pentru Cele mai proaste rezultate la testele PISA din ultimii 5 ani, urmate de încercarea de a le cenzura.
- O demisie pentru O lege inutilă a educației care nu rezolvă nicio problemă reală și ne ține pe loc prin haosul creat.
Reforma educației sub doamna Deca s-a născut talent și a murit speranță.”



Go to top