Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Sebastian Cernic: „Coaliția sărăciei face jocuri politice, nu face politică pentru români!”

Senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic, acuză coaliția de la guvernare de jocuri politice mărunte și nu se preocupă de interesele reale ale românilor.

Într-o declarație politică, senatorul USR Sebastian Cernic arată că în timp ce temele majore ale zilei sunt nu numai  creșterile aberante la energie și alimente sau legile justiției, dar și sănătatea. Senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic, precizează că, din perspectiva sănătății, USR va susține depolitizarea managementului infrastructurii sanitare: „USR propune proiecte foarte importante pentru asigurarea eficienței serviciilor medicale și combaterea corupției din sistemul de sănătate”.

Sebastian Cernic: „Le solicit colegilor de la PSD, mai ales parlamentarilor PSD de la Bacău, să înceteze să blocheze finalizarea investițiilor la Spitalul Municipal de la Bacău, doar pentru că acesta se află în administrarea unui primar de la USR. Este strigător la cer să joci politic șansele la viață sau la o viață sănătoasă a oamenilor. Dar din păcate, PSD Bacău asta face, trage sfori la centru pentru ca Spitalul municipal, care este prins în PNRR, să fie scos de la finanțare prin PNRR pe diverse criterii la care se gândesc ei la București.”

Senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic, arată că în coaliție există o lipsă de interes în domeniile importante, precum sănătate și justiție, însă USR se va lupta nu numai pentru pentru legi bune care să consolideze statul de drept ci și pentru ca dreptul la sănătate al românilor să fie recunoscut și apărat: „USR rămâne singurul partid de opoziție angajat să vegheze ca legile să nu mai fie făcute pentru penali.”

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

”Aviz parlamentarilor din coaliția de guvernare:
Legile trebuie să răspundă nevoilor societății, nu unor interese private
 
          Stimați colegi,
 
          Bine ne-am reîntâlnit, la începutul celei de a patra sesiuni legislative din mandatul nostru.
          Îmi exprim speranța că prioritățile legislative pentru această sesiune vor viza aspecte de mare interes pentru cetățeni, care așteaptă soluții la depășirea crizelor din economie, agricultură, energie a căror efecte le resimt direct în buzunar.
          Intrarea în circuitul legislativ a legilor justiției și a legilor educației ridică mult miza lucrărilor noastre în această sesiune. USR va aduce îmbunătățiri la acestea, prin amendarea proiectelor Guvernului. Noile legi trebuie să reflecte o reformă adevărată, o transformare a sistemului judiciar și a educației românești care să pună în prim-plan demnitatea umană, drepturile garantate și libertățile civile. Le solicit colegilor din coaliția de guvernare să aibă în vedere în dezbaterea asupra acestor legi că ele vizează destinul generațiilor de astăzi și a celor ce urmează, și nu rezolvarea unor probleme punctuale – cum ar fi probleme în justiție sau scandaluri de plagiat punctuale, a căror nume le cunoașteți foarte bine.
          De asemenea, legile care vizează sănătatea sunt o prioritate constantă pentru Legislativ. USR propune proiecte foarte importante pentru asigurarea eficienței serviciilor medicale și combaterea corupției din sistemul de sănătate. Propunem și vom susține în Parlament depolitizarea managementului infrastructurii de sănătate, precum și promovarea plății echitabile pentru toate categoriile din sistemul sanitar.
Stimați colegi din coaliția de guvernare, faceți spitalele acelea de care tot ziceți! Le solicit colegilor de la PSD, mai ales parlamentarilor PSD de la Bacău, să înceteze să blocheze finalizarea investițiilor la Spitalul Municipal de la Bacău, doar pentru că acesta se află în administrarea unui primar de la USR. Este strigător la cer să joci politic șansele la viață sau la o viață sănătoasă a oamenilor. Dar din păcate, PSD Bacău asta face, trage sfori la centru pentru ca Spitalul municipal, care este prins în PNRR, să fie scos de la finanțare prin PNRR pe diverse criterii la care se gândesc ei la București.
Cred că totul are o limită, inclusiv în jocul politic. Așa că, stimați colegi de la PSD și PNL, opriți-vă aici! Ajunge cu politica făcută pentru interese de partid și interese private!
Suntem la momentul unor decizii care vor defini destinul acestei țări, a generațiilor actuale și viitoare. Depinde numai de noi să adoptăm legi care, în primul rând, să consolideze statul de drept și să garanteze domnia legii asupra intereselor nelegitime. USR rămâne singurul partid de opoziție angajat să vegheze ca legile să nu mai fie făcute pentru penali.”

 



Go to top