Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Marius Bodea: ”Munca cinstită nu e rușinoasă. Corupția și furtul din banul public, da!”

Senatorul USR PLUS de Iași, Marius Bodea, susține, într-o declarație politică, nevoia de a reașeza sistemul de valori în România, prețuind munca onestă și lucrul bine făcut.
 
Marius Bodea: Astăzi simțim pe pielea noastră ce importanți sunt meseriașii, adică acei oameni care sunt foarte buni în  meseria lor, fie că sunt mecanici auto, zidari, tâmplari, electricieni și toate celelalte profesii fără de care nimic nu poate fi clădit. Nu există nici o meserie rușinoasă. Corupția endemică la vârf și fraudarea în masă diplomelor și a titlurilor universitare de către potentații zilei au creat tabloul dezastrului.”
 
Senatorul USR PLUS Marius Bodea consideră că promovarea falselor valori, fraudarea studiilor și amploarea pe care a luat-o fenomenul fraudării diplomelor de studii, plagiatul, corupția în gereral, pun în pericol însăși existența noastră, ca țară și ca popor.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Țară, țară, vrem meseriași!
 
Cei care s-au aflat la conducerea României în  ultimii 30 de ani au comis două mari greșeli majore: au privit aproape cu nepăsare exodul profesioniștilor spre alte țări ale Uniunii Europene și au decis (PSD) și au acceptat (celelalte partide) desființarea școlilor profesionale, pentru interese financiare ale unor moguli universitari.
În plus, dintr-o dată, nouă, românilor, ni s-a făcut rușine cu unele munci.
Astăzi simțim pe pielea noastră ce importanți sunt meseriașii, adică acei oameni care sunt foarte buni în  meseria lor, fie că sunt mecanici auto, zidari, tâmplari, electricieni și toate celelalte profesii fără de care nimic nu poate fi clădit.
Nu există nici o meserie rușinoasă, dar au și fost făcuți în ultimii ani prea puțini pași pentru a reabilita în ochii societății ideea că doar prin muncă cinstită îți poți clădi o viață îndestulată. Corupția endemică la vârf și fraudarea în masă diplomelor și a titlurilor universitare de către potentații zilei au creat tabloul dezastrului. Am văzut cu toții cum viețile „de succes“ se întemeiază pe hoție, fraudă intelectuală și pe „școala vieții“.
Mesajul meu de 1 Mai pentru toți românii a fost acesta: să ne apreciem toate valorile, pe toți aceia care își practică meseria cu dedicație. Fiecare merită respectul nostru, indiferent ce face, dacă o face bine și respectând legea.”
 



Go to top