Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

29 NOIEMBRIE 2017

Comisia pentru egalitatea de şanse a marcat printr-o serie de evenimente, Campania „16 Zile de activism împotriva violenței asupra femeilor” (25.11 – 10.12.2017) care a debutat în data de 25.11.2017 - Ziua Internațională de luptă împotriva violenței asupra femeilor

Miercuri, 29 noiembrie, Comisia pentru egalitatea de şanse din Senatul României a găzduit la Parlamentul României, prima Reuniune a Comitetului Interministerial pentru prevenirea si combaterea violentei domestice, organizată de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei și bărbați din cadrul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Comitetul Interministerial are rol consultativ în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie şi a fost înfiinţat în scopul asigurării unei coeziuni indispensabile a tuturor factorilor responsabili precum și pentru fundamentarea și aplicarea măsurilor complexe care rezultă din dispozițiile Convenției de la Istanbul.

Comitetul este condus de secretarul de stat al ANES şi are în componenţă reprezentanţi din cadrul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Sănătății, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Ministerului Justiției şi Ministerului Public.

În cadrul evenimentului, doamna secretar de stat al ANES, Graţiela Drăghici, preşedintele Comitetului interministerial, a prezentat politicile publice din domeniul violenţei în familie, progresele înregistrate de instituţia pe care o coordonează, precum şi stadiul măsurilor cuprinse în Programul de guvernare.

Preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse, senatorul Adrian Wiener, şi –a arătat deschiderea şi susţinerea pentru proiectele şi acţiunile din domeniul egalităţii de şanse şi al violenţei domestice şi pentru îmbunătăţirea şi consolidarea parteneriatului la nivel interinstituţional (Parlament, Guvern).

La eveniment au participat reprezentanţi ai Comisiilor de egalitate de şanse din Parlamentul României, membri ai Comitetului Interministerial, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai ong-urilor cu responsabilităţi în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, experți/experte în domeniul egalității de șanse și de tratament, specialiști și reprezentanți ai societății civile, mass media.
 



Go to top