Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului a ambasadorului Georgiei în România

Președintele Senatului României, dl Teodor Meleșcanu, l-a primit joi, 21 noiembrie a.c., pe ambasadorul Georgiei în România, E.S. dl Nikoloz Nikolozishvili. Întrevederea a prilejuit trecerea în revistă a principalelor teme ale agendei bilaterale, precum și aspecte ale parcursului euro-atlantic al acestei țări.
Dl Teodor Meleșcanu a apreciat că relațiile româno-georgiene se bucură de o dinamică susținută a contactelor politico-diplomatice la nivelul celor două executive și între forurile legislative, precum și de o cooperare sectorială amplificată, prioritățile celor două părți fiind stimularea schimburilor economice și a conectivității între cele două state riverane ale Mării Negre.
Ambasadorul georgian a înmânat președintelui Senatului Românei o invitație de a efectua o vizită oficială în această țară din partea președintelui Parlamentului Georgiei.
Înaltul demnitar român a evidențiat că această țară a înregistrat progrese considerabile în cadrul Parteneriatului Estic, subliniind importanța continuării angajamentului pro-european al Georgiei, precum și poziția constantă a României de sprijin și încurajare a aspirațiilor sale euro-atlantice.
 

Go to top