Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorii USR PLUS membri în Comisia Juridică au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Florian Bodog

Senatorii USR PLUS membri în Comisia Juridică au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Florian Bodog
 
Senatorii USR PLUS Simona Spătaru și Cosmin Poteraș, vicepreședinta, respectiv membru al Comisiei Juridice din Senat, au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, conform cererii depuse de DNA.

Simona Spătatru: „Se pare că cei care s-au abținut nu înțeleg că rolul nostru aici este unul strict procedural, noi nu ne pronunțăm pe vinovăția sau nevinovăția unui cetățean român acest lucru fiind strict apanajul justiției.”

Cosmin Poteraș: „Noi nu suntem instanță de judecată și nu ne pronunțăm asupra vinovăției domnului senator, în cazul în care votăm pentru ridicarea imunității. Dacă domnul fost ministru se consideră nevinovat, e normal să nu-i prejudiciem dreptul de a dovedi asta în instanță. Rămânând așa, întotdeauna asupra domnului Bodog va plana suspiciunea comiterii unei fapte nedemne. Urmează să vedem dacă ceilalți senatori vor înțelege prejudiciul moral pe care sunt pe cale să i-l aducă domnului senator și, la plen, să voteze pentru ridicarea imunității.”

Votul în Comisia Juridică a fost secret, PENTRU votând 6 senatori, 6 s-au abținut și un senator a votat împotrivă.  În urma votului, Comisia Juridică va adopta un raport de respingere a cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog. Raportul Comisiei urmează să fie supus votului Plenului Senatului, vot care este secret şi se exprimă prin bile.
 



Go to top