Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR o cheamă pe Ligia Deca în Parlament să explice de ce schimbă Legile Educației pentru a 3-a oară în mai puțin de 9 luni

USR a depus, vineri, la Biroul Permanent al Senatului o solicitare adresată ministrului Educației, Ligia Deca, de a veni la Ora Guvernului în data de 30 aprilie 2024 pentru a dezbate modificările aduse Legilor Educației printr-o serie de trei ordonanțe de urgență, la mai puțin de nouă luni de la intrarea lor în vigoare.
 
Senatorul USR Ștefan Pălărie spune că modificările aduse Legilor Educației făcute de Ligia Deca nu au nimic de a face cu modernizarea sistemului de învățământ din Romania și de aceea ea trebuie să vină în Parlament să le explice.
 
”Acum câteva zile am depus un memoriu la minister, cerându-i Ligiei Deca să renunțe la transformarea universităților în dezvoltatori imobiliari. Cum nu a catadicsit să răspundă până acum, de aceea am invitat-o într-un cadru instituțional, la Ora Guvernului, să explice cum crește performanța academică din universități dacă ele vor putea construi pe terenuri care nu sunt ale lor, ci ale statului. Privitor la învățământul preuniversitar, doamna ministru trebuie să vină să ne lămurească pentru a putea mai departe explica profesorilor, elevilor, părinților ce face Ministerul Educației pentru a asigura siguranța elevilor în școli. Nu vorbe, fapte!”, spune senatorul USR Ștefan Pălărie.
 



Go to top