Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Radu-Mihai Mihail, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, cu ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Nurbakh Rustemov

Senatorul Radu-Mihai Mihail, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE (AP OSCE), a avut o întrevedere, miercuri, 12 mai 2021, cu ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Nurbakh Rustemov, la solicitarea acestuia.
Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind obiectivele și activitățile viitoare ale AP OSCE și temele principale de pe agenda Adunării, context în care senatorul Mihail s-a referit la inițiativa  Apel la Acțiunea OSCE: reafirmarea unui obiectiv comun, subliniind că aceasta reconfirmă rolul privilegiat al Adunării în stimularea și adaptarea activității OSCE la noile provocări și amenințări la adresa securității, păcii și stabilității din regiune.
Cei doi demnitari au convenit asupra necesității dinamizării dialogului parlamentar româno-kazah atât în cadrul AP OSCE și al altor organizații parlamentare internaționale, cât și la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie, în scopul valorificării cât mai bune a potențialului cooperării interparlamentare, ca vector de intensificare a relațiilor bilaterale în plan politic, economic și al educației.



Go to top