Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatul a adoptat inițiativa legislativă USR de transparentizare a închirierii sălilor de sport și a bazelor sportive

Senatul a adoptat inițiativa legislativă a parlamentarilor USR Oana Țoiu, Filip Havârneanu, Dan Ivan, Sergiu Vlad, Tudor Pop și Cristian Brian prin care administratorii bazelor şi/sau instalaţiilor sportive, indiferent că fac parte din domeniul public sau privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, au obligaţia de a face publice următoarele informaţii: Regulamentul pentru închirierea bazei şi/sau instalaţiei sportive, tarifele pentru închiriere, numele persoanei fizice, a persoanei juridice, precum şi numele structurii sportive care a închiriat un interval orar recurent, cu menţionarea sportului practicat, a datei rezervării şi a perioadei pentru care s-a făcut închirierea
- publicarea datelor privind persoanele fizice urmând a se face cu respectarea datelor cu caracter personal.
 
Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor din Plenul Senatului, senatorul USR Dan Ivan a argumentat că de multe ori, sălile de sport sau baze sportive întregi au fost închiriate contra unor sume derizorii pentru activități care nu au legătură cu sportul.
 
”Administratorii bazelor sportive trebuie să aibă criterii obiective atunci când închiriază spațiul respectiv pentru varii activități sportive. Publicarea lor și a tarifelor de închiriere consituie un pas important în procesul de tansparentizare a procedurilor de închiriere” a mai afirmat Dan Ivan.
 
Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 96 de voturi PENTRU, niciunul împotrivă și o abținere. Senatul a fost prima cameră sesizată, inițiativa urmează să intre la dezbatere și vot final la Camera Deputaților, care este for decizional.
 



Go to top