Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorii USR nu au cauționat încercarea PSD PNL de a salva pensiile speciale, prefăcându-se că le desființează

Senatorii USR au votat împotriva simulacrului pus în scenă de PSD și PNL care, mimând desființarea pensiilor speciale, de fapt, le-au salvat. USR a fost singurul partid care a refuzat să cauționeze păcăleala pusă în scenă de PSD și PNL, care nu numai că nu desființează nicio pensie specială dar nici nu îndeplinește cerința-jalon din PNRR, ca sistemul de pensii românesc să fie trecut în integralitatea sa pe principiul contributivității.

Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor, senatorul USR Irineu Darău a întrebat Guvernul dacă are acordul oficial al Comisiei Europene pe forma supusă votului, care sunt economiile realizate, când vor trece toate pensiile pe contributivitate, așa cum cere PNRR și când vor fi desființate și pensiile speciale ale aleșilor locali?

Irineu Darău: ”PNRR este un contract până în 2026, iar PSD și PNL au depus amendamente prin care aplicarea legii se va face de abia din 2029. Magistrații se vor pensiona la 60 de ani, dar peste 10 ani. Promisiuni că pensiile vor trece pe regulile comune de pensionare, dar peste 20 de ani. Minciună, manipulare sau ipocrizie!”

La rândul său, senatorul USR Ștefan Pălărie, a explicat plastic, că în timp ce un român care a muncit o viață întreagă ”abia are după ce bea apă”, persoane precum Valer Dorneanu sau Nicolae Ciucă au pensii ”de cară cu găleata”.
 
Ștefan Pălărie: ”Aceasta este inechitatea pe care PSD și PNL o promovează, cu legi care adăugă privilegii peste privilegii, excepții peste excepții astfel încât din principiul contributivității nu a mai rămas nimic. Din această reformă nu a mai rămas nimic, căci lasă neatinși banii din buzunarele celor 200.000 de ”speciali” câți sunt în România!”

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a atras atenția că USR a fost partidul care a introdus în PNRR desființarea sistemului de pensii speciale, un sistem al inechității, și aplicarea principiului contributivității la întregul sistem de pensii publice din România.

Radu Mihail: ”USR este singurul partid care vrea să desființeze sistemul pensiilor speciale. Nu vă mai prefaceți, nu vreți să desființați nicio pensie specială. Guvernul nici nu a venit să-și susțină proiectul și asta spune tot.”
 
 



Go to top