Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR o invită pe Ligia Deca la audiere în Parlament privind Legile Educației

Parlamentarii USR, membri ai comisiilor pentru educație din Senat și Camera Deputaților, îi solicită noului ministru al educației, doamna Ligia Deca, să vină la o audiere în fața comisiilor de specialitate pentru a-și prezenta viziunea asupra mandatului, prioritățile, dar și planul pentru noile legi ale educației, răspunzând în același timp întrebărilor parlamentarilor.
O asemenea invitație este cât se poate de firească în condițiile în care doamna ministru nu a trecut printr-o audiere parlamentară, iar în spațiul public există îngrijorarea întemeiată că proiectele de legi ale educației – așa cum au fost ele prezentate – au fost făcute fără a lua în considerare cei mai importanți actori ai procesului de învățământ: elevi, profesori, administrații locale și părinți. Există de asemenea și multe urgențe rămase din mandatul domnului Cîmpeanu, crize care ar trebui rezolvate cât mai curând.

Senatorul USR Ștefan Pălărie, membru în comisia de educație din Senat, consideră că „doamna Deca trebuie să facă aceste gest de a veni în fața parlamentului deoarece a fost pusă pe acel scaun într-un moment tensionat și grav și nu este timp pentru perioade de acomodare”

Ștefan Pălărie: ”Vrem să înțelegem în primul rând dacă doamna Deca este sau nu captivă grupărilor și intereselor politice care au pus mâna pe educație și dacă va închide ochii în fața lor. USR este îngrijorat că în coaliția politică PSD-PNL se va alege calea continuități proiectelor de lege-Cîmpeanu, în ciuda protestelor publice generalizate pe mai multe teme precum admiterea inechitabilă în licee sau amnistierea prin lege a plagiatorilor. Noi cerem în continuare retragerea și rescrierea acestor proiecte”.
 
Parlamentarii USR membri ai comisiilor pentru educație din Senat și Camera Deputaților USR propun ca audierea doamnei ministru Ligia Deca să aibă loc în cursul săptămânii viitoare.



Go to top