Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Sebastian Cernic: ” Gaura de la buget, o nouă scuză a Guvernului pentru blocarea construirii de noi spitale și modernizarea școlilor!”

Senatorul USR Sebastian Cernic acuză guvernul Ciolacu de incompetență crasă, care pune în pericol viața milioanelor de români prin faptul că renunță la construcția mai multor spitale prin PNRR.
 
Într-o declarație politică, senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic, arată că în loc să recunoască faptul că au greșit când au conceput un buget strâmb, să taie din cheltuielile inutile, să taie din pensiile speciale, să înjumătățească numărul de secretari de stat și cabinete, să atragă mai mulți bani europeni - acest Guvern vrea să-și ascundă incompetența pe spatele bolnavilor și al elevilor.
 
Sebastian Cernic: Stimați colegi de la PSD și PNL, trăim în țara în care în anul 2023, femeile nasc pe trotuarele din fața spitalelor, în care pacienții strigă că "nu au aer" de pe paturile de spital și nimeni nu îi ajută. Suntem la coada clasamentelor internaționale când vine vorba de testările elevilor, iar universitățile nu mai fac parte din top 300 sau 500 ale lumii. În acest context, să renunți la sute de milioane de euro pentru a îmbunătăți sistemul medical și cel de învățământ, doar pentru că nu ai cele câteva procente de cofinanțare din buget este crimă cu premeditare.”
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic argumentează că aceasta nu este o reducere de costuri, este o crimă îndreptată împotriva românilor și a viitorului acestei țări și somează guvernul să se mai gândească dacă într-adevăr nu avem nevoie de noi spitale și de școli bine dotate.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Gaura de la buget, o nouă scuză a Guvernului pentru blocarea construirii de noi spitale și modernizarea școlilor!
 
Guvernul Ciolacu a găsit soluția să mai taie din deficit: renunță la construcția de spitale prin PNRR și nu mai dotează o parte din școli, așa cum se angajase în fața Comisiei Europene.
O altă măsură pe care ne-o tot flutura de câteva luni din  fața camerelor de filmat este creșterea de taxe și impozite.
În loc să recunoască faptul că au greșit când au conceput un buget strâmb, să taie din cheltuielile inutile, să taie din pensiile speciale, să înjumătățească numărul de secretari de stat și cabinete, să atragă mai mulți bani europeni - acest Guvern vrea să-și ascundă incompetența pe spatele bolnavilor și al elevilor.
 
Stimați colegi de la PSD și PNL,
 
Trăim în țara în care în anul 2023, femeile nasc pe trotuarele din fața spitalelor, în care pacienții strigă că "nu au aer" de pe paturile de spital și nimeni nu îi ajută. Suntem la coada clasamentelor internaționale când vine vorba de testările elevilor, iar universitățile nu mai fac parte din top 300 sau 500 ale lumii.
În acest context, să renunți la sute de milioane de euro pentru a îmbunătăți sistemul medical și cel de învățământ, doar pentru că nu ai cele câteva procente de cofinanțare din buget.
Aceasta nu este o reducere de costuri, este o crimă îndreptată împotriva românilor și a viitorului acestei țări.
Vă somez să vă mai gândiți dacă într-adevăr nu avem nevoie de noi spitale și de școli bine dotate! Chiar e totul pus la punct în țara asta, nu mai e cazul să investim nimic?
De ce să nu folosim bani publici europeni, în loc să ne împrumutăm de la BEI și să plătim dobânzi zeci de ani?
 



Go to top