Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Claudiu Mureșan: ”Catastrofa târgului de la New York va afecta turismul românes decenii de acum încolo”

Senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan acuză coaliția de guvernământ că pune în pericol dezvoltarea turismului românesc prin felul în care a organizat participarea României la cel mai mare târg de turism din Statele Unite, the Travel & Adventure Show New York.
Într-o declarație politică, senatorul Claudiu Mureșan arată că o țară întreagă suferă din cauză că PNL și PSD iși plimbă sinecuriștii prin lume, cu ajutorul ministerului Turismului.
Claudiu Mureșan: Participarea României la acest eveniment a costat în jur de 8.000 de dolari. O fi mult o fi puțin, nu știm. Însă costurile pentru turismul românesc sunt devastatoare. Zeci de ani o să treacă până când cineva care a văzut standul României la New York in 2022 să vină să vadă și să investească în turismul de la noi. În schimb, mîndri de ajutorul dat, reprezentanții consultatului s-au pozat în fața standului, fudulindu-se cu isparva lor.”
În declarația sa politică, senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan, îl citează pe pealizatorul celebrului serial „Wild Carpathia”, Charley Ottley care afirma că și cu puțini bani se puteau face mult mai multe prezentări interactive pentru vizitatori.
După ce a dat câteva exemple despre ce s-ar fi putut face ”cu bani puțini” pentru a prezenta atracții turistice din județul Sibiu, senatorul USR Claudiu Mureșan a arătat că ”nu e nevoie decât de 3 piloși trimiși pe banii noștri, să îngroape turismul românesc!”
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 ROMÂNIA DE DUPĂ PERDEA  
România la Travel & Adventure Show New York a fost un eșec monumental, fără îndoială. România s-a prezentat la un târg de turism international ca să atragă investitori și turiști. Dincolo de faptul că în loc să atragem investitori în turism, am atras un val de critici și ironii din partea tuturor, actualul guvern a demonstrat, dacă mai aveam nevoie, că atâta pot piloșii de partid, sinecurișii aruncați prin varii agenții: o draperie neagră, pe care erau prinse imagini scoase la imprimantă, pe coli A4. Atât s-a putut. O țară întreagă suferă din cauză că PNL și PSD iși plimbă sinecuriștii prin lume, cu ajutorul ministerului Turismului.
Participarea României la acest eveniment a costat în jur de 8.000 de dolari. O fi mult o fi puțin, nu știm. Însă costurile pentru turismul românesc sunt devastatoare. Zeci de ani o să treacă până când cineva care a văzut standul României la New York in 2022 să vină să vadă și să investească în turismul de la noi. În schimb, mîndri de ajutorul dat, reprezentanții consultatului s-au pozat în fața standului, fudulindu-se cu isparva lor.  
După ce imaginile impotenței profesionale a specialiștilor PSD-PNL în turism au devenit virale, poza a fost ștearsă, de parcă nu văzuse o lume întreagă de ce sunt în stare ai noștri, ca brazii.
Evident, că apoi Ministerul Turismului a încercat să se ascundă după perdea, și să dreagă busuicul national. Zice Ministerul Turismului piloșilor de partid: „Din 200 de expozanți, peste 90% au optat pentru organizarea standului în formatul precizat anterior, pus la dispoziție de organizator.”
Și mai spune Ministerul că prezentarea României este specifică manifestării expoziționale din New York de mai bine de 20 de ani.” Bine-nțeles, imaginile de la târg în care apăreau standuri ale altor țări, spun altceva.
Penibil, penibil, penibil. Cum poți să spui că o draperie neagră și câteva poze prinse cu bolduri este cel mai important semnal pentru potențialii turiști americani că România este o destinație turistică sigură și ospitalieră? Cum?
Realizatorul celebrului serial „Wild Carpathia”, Charley Ottley spune, pentru un post de radio, că și cu puțini bani se puteau face mult mai multe prezentări interactive pentru vizitatori. Dar atât s-a putut sau… atât s-a vrut.
Iată câteva idei, care-mi vin în minte, de la mine din Județul Sibiu:
  • tur virtual prin capitala marelui principat al Transilvaniei, secolulu al XVII-lea și al XVII-lea,
  • vizită VR prin Muzeele Astra și Bruckenthal
  • Proiecții de la festivalurile de teatru și film de la Sibiu, de la festivalul medieval de la Sibiu
  • Bisericile fortificate și istoria multiculturală a locului
  • Muzica sibiană, de la  de la cântări liturgice la muzică electronică
  • Caii albi de la Sâmbăta și Viena
  • Sibiu, la confluența dintre bucătăria nemțească, ungurească și cea românească.
Și lista poate continua pentru zeci și sute de alte de localități și locuri minunate din România. Numai că trebuie să punem oameni cu știință, cu carte și cu talent pe posturi, mai ales acolo unde impostura și imbecilitatea îți sar în ochi de clar ce se văd.
„Această imagine cu oameni îmbrăcați în costume, stând în fața unor fotografii minuscule cu peisaje din România, îți aduce aminte de comunism. Îți aduce aminte mai mult de clișee despre România decât despre o țară dinamică și frumoasă”, ”, completează Charlie Ottley.            
După ce au văzut pozele, mulți au spus mai în glumă, mai în serios, că e „parastasul turismului românesc”. Doamne, nu e nevoie decât de 3 piloși trimiși pe banii noștri, să îngroape turismul românesc!”
 



Go to top