Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Ștefan Pălărie: ” Un nou episod al luptei Guvernului cu profesorii, faza pe meditații.”

Senatorul USR de București, Ștefan Pălărie, acuză guvernul că în lipsă de altceva mai bun și mai relevant, se luptă cu profesorii care dau meditații.

Într-o declarație politică, senatorul Ștefan Pălărie susține că în loc să crească salariile profesorilor, așa cum au promis, guvernanții se gândesc să introducă un ”registru al meditațiilor” care îi bagă pe profesori într-o birocrație uriașă, cu declarații peste declarații, tratându-i ca pe niște infractori.

Ștefan Pălărie: ”În loc să le asigure condiții de salarizare profesorilor, Ministerul Educației vrea să vâneze profesorii care fac meditații. Este un fel de răzbunare prostească, politică, pentru greva din luna mai. Vor să-i oblige pe profesori să declare cu cine, unde și când fac meditații și să îi supravegheze cu un fel de profesor-milițian. Adică să se și spioneze între ei.”

În declarația sa politică, senatorul USR de Bucrești, Ștefan Pălărie, care este și membru al comisiei pentru învățământ din Senat, argumentează că ceea ce se întâmplă acum ne arată ură împotriva profesorilor precum și faptul că Guvernul actual le dă tot mai clar senzația că nu va susține promisiunea care a dus la oprirea grevei.

Ștefan Pălărie mai spune că propunerile USR la legile educației, care mai rezolvau din problema meditațiilor, au fost respinse - așa cum era conceptul Școala de la 8 la 17, cu program de after school încorporat în programul școlar.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Un nou episod al luptei Guvernului cu profesorii
Am ajuns deja la momentul la care se pregătește bugetul de stat pentru 2024, iar salariile profesorilor au rămas pe loc, la același nivel. Însăși ministra educației spune că nu prea are ce face, pentru că Guvernul din care face parte nu a făcut legea salarizării.

Partea care frapează cel mai mult este că doamna Ligia Deca spune senin că se vor oferi... „creșterile posibile”. Adică totul din pix, ca de obicei. Profesorii, ca și alte categorii de salariați, stau la mila unor politicieni. Totul se dorește a fi tratat în funcție de circumstanțe, nimic nu este predictibil, legile devin opționale – iar în final tot dvs, de la partidele vechi, vă mirați că nu mai sunt profesori în sistem, ori că explodează câte o grevă de nu înțelegeți ce s-a întâmplat.

Peste toate astea, în loc să le asigure condiții de salarizare profesorilor, Ministerul Educației vrea să vâneze profesorii care fac meditații. Este un fel de răzbunare prostească, politică, pentru greva din luna mai.

Vor să-i oblige pe profesori să declare cu cine, unde și când fac meditații și să îi supravegheze cu un fel de profesor-milițian. Adică să se și spioneze între ei.

Ceea ce se întâmplă acum ne arată ură împotriva profesorilor. Ne arată că întreg corpul profesoral ajunge un butoi cu pulbere, care poate exploda oricând, din două mari motive. Primul, pentru faptul că Guvernul actual le dă tot mai clar senzația că nu va susține promisiunea care a dus la oprirea grevei. Din contră! Și, al doilea, faptul că au scos din legile educației tocmai partea cu salarizarea profesorilor.

Tovarășii din Guvern spun că vor o Românie educată, cu modificări de comportament, cu schimbări de structuri, să predea profesorii diferit, să se ducă la programe de calificare, să fie altfel, dar le-au scos exact prevedea care le asigura un venit decent. Acum, Ligia Deca culege ce a semănat și cred că e doar începutul. E o lipsă totală de încredere în conducerea Ministerului din partea profesorilor. Plus că îi bagă pe profesori într-o birocrație uriașă, cu declarații peste declarații, tratându-i ca pe niște infractori.

Mai adaug că propunerile USR la legile educației, care mai rezolvau din problema meditațiilor, au fost respinse - așa cum era conceptul Școala de la 8 la 17, cu program de after school încorporat în programul școlar.

Mai este timp, chiar dacă suntem la final de an, ca situația din educație să fie salvată. Domnilor și doamnelor de la guvernare – nu aruncați în aer butoiul cu pulbere pe care l-ați burdușit cu furia oamenilor. Faceți legile pe care le-ați negociat și respectați-le, iar înainte de toate respectați profesorii pe care îi umiliți constant!”
 



Go to top