Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Costel Vicol: ”Domnule Prim-ministru, cu ce v-au greșit românii, cu ce v-a greșit România?”

Senatorul USR de Tulcea, Costel Vicol, acuză guvernul că, din interese meschine, a făcut prea puțin, prea târziu, să rezolve situația din azilele groazei.
 
Într-o declarație politică, senatorul Costel Vicol avertizează că românii nu vor putea uita faptul că acești oamenibătrâni și fără apărare au fost tranzacționați precum animalele, în loturi în funcție de boala pe care o au, fiind transformați în numere și sume, și încredințați unor afaceriști în căutare de bani câștigați ușor, din suferința altora.
 
Costel Vicol: Cifrele oficiale și investigațiile procurorilor arată că nenorocirea victimelor s-a transformat în milioane de euro. Oameni bătrâni și bolnavi care, în loc de sprijin, ajutor și suport, au primit o viață inumană în căminele ororilor. Există rapoarte care relatează lucruri terifiante. Oameni murdari, slabi, plini de răni și care miroseau îngrozitor. Oameni care atunci când deveneau agitați erau legați cu bandă adezivă. A menţine aceste centre de tratamente inumane, doar pentru ca o parte din clientela politică să mai producă ceva bani, este un act de o cruzime de neimaginat. Unde sunt drepturile omului? Unde a dispărut omenia? Unde vă este responsabilitatea, dragi guvernanți?
 
În declarația sa politică, senatorul USR de Tulcea, Costel Vicol, aduce aminte că, potrivit legii fundamentale, statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent și să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice și, cu toate acestea, cu toate că ați depus un jurământ care spune ”jur să apăr Constituția și drepturile omului”, Guvernul României prin autoritățile investite cu puterea de a acționa în interesul cetățeanului roman, este cel care cu bună știință, transformă viața românilor într-o tragedie. DA, în România Europeană a anului 2023, copiii din orfelinate și bătrânii din azile, sunt înfometați, umiliți și torturați.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
 
”Cu ce v-au greșit românii, cu ce v-a greșit România?
 
Domnule Prim-Ministru, domnilor miniștri,
Stimați colegi,
 
avem nevoie de politicieni capabili, cu o bună strategie care să conducă România și românii spre evoluție și în primul rând cu politica omeniei și a bunului simț în sânge.
Constituția noastră spune printre altele că, România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane și dreptatea reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989 şi sunt garantate. Mai spune că, cetăţenii beneficiază de drepturile şi de libertăţile consacrate prin Constituţie, că cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări, că dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate. Nimeni nu poate fi supus nici unui fel de tratament inuman ori degradant. Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.
 
Potrivit legii fundamentale, statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent și să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.
 
Cu toate acestea, cu toate că ați depus un jurământ care spune ”jur să apăr Constituția și drepturile omului”, Guvernul României prin autoritățile investite cu puterea de a acționa în interesul cetățeanului roman, este cel care cu bună știință, transformă viața românilor într-o tragedie. DA, în România Europeană a anului 2023, copiii din orfelinate și bătrânii din azile, sunt înfometați, umiliți și torturați.
Nu putem uita faptul că acești oameni au fost tranzacționați precum animalele, în loturi în funcție de boala pe care o au, fiind transformați în numere și sume, și încredințați unor afaceriști în căutare de bani câștigați ușor, din suferința altora. Cifrele oficiale și investigațiile procurorilor arată că nenorocirea victimelor s-a transformat în milioane de euro.
 
Fie că vorbim despre copii sau bătrani, trebuie să realizați că vorbim despre oameni rămași în grija statului, oameni care poartă cu ei boli, traume fizice și sufletești care îi fac incompatibili cu un trai pe cont propriu. Și care, în loc de sprijin, ajutor și suport, primesc o viață inumană în căminele ororilor. Există rapoarte care relatează lucruri terifiante. Oameni murdari, slabi, plini de răni și care miroseau îngrozitor. Oameni care atunci când deveneau agitați erau legați cu bandă adezivă. Trăiau într-o mizerie de nedescris și în mirosuri greu de suportat, fiind înfometați și bolnavi.
 
În realitatea anului 2023, însăși autoritățile și organizațiile care au prin statut obligația de a îmbunătăți calitatea vieții, de a combate marginalizarea socială, sărăcia, suferința și care ar trebui să încurajeze dezvoltarea persoanei umane în comunitate, prin solidaritate și angajament social, sunt cele sub oblădiurea cărora oamenii mor, copii sunt pe lista traficului de carne vie și mai grav profită făcând avere de pe urma acestora.
 
Da domnule Prim-Ministru, da domnilor miniștri, asa arată viața zecilor/sutelor de mii de români protejați de dvs. si de sistemul pe care l-ați creat, sistem care este de fapt o mașinărie de distrus vieți omenești. De asta au parte cetățenii români, doar pentru că v-au acordat încrederea și votul lor, asta le este răsplata.
 
A menţine aceste centre de tratamente inumane, doar pentru ca o parte din clientela politică să mai producă ceva bani, este un act de o cruzime de neimaginat. Unde sunt drepturile omului? Unde a dispărut omenia? Unde vă este responsabilitatea, dragi guvernanți? Costurile nu sunt în dezastre economice așa cum ne-ați obișnuit, România fiind în pragul falimentului după cum bine știm, de data aceasta costurile sunt în vieți omenești. Și totuși, nu va pasă. Asta ne spune mult, nouă tuturor românilor, despre calitatea și capacitatea voastră, a politicienilor cu experiență, care de 30 și ceva de ani ne conduceți țara și pe noi românii spre dezastru. Este doar un exemplu trist, care justifică printre altele și exodul românilor.
 
Nu putem să nu ne întrebăm domnule Prim-Ministru, domnilor miniștri, cu ce v-au greșit românii, cu ce v-a greșit România, ca să o devalizați, vandalizați și dezumanizați în halul acesta? Nu ne putem explica, de ce luați în permanență decizii în defavoarea României și a românilor? Cetățenii români simt cu o apăsare profundă cum în fiecare zi măsurile pe care le luați ne împovărează și ne umilesc, simțim prin toți porii cum autoritățile lucrează împotriva binelui, a evoluției și a civilizației, ba chiar împotriva vieții.
 
Ce aveți de gând, dragi guvernanți, România noastră este în prag de faliment, iar cetățenii  în pragul disperării, fiind tratați cu umilință și poveri greu de suportat. Cât mai aveți de gând să le spuneți să strângă cureaua?
 
Cred în potențialul imens al României, dar mai știu că numai cu ajutorul și implicarea unui Guvern responsabil și dedicat calității vieții sunt șanse reale de redresare, numai că în ceea ce vă privește șansele s-au cam năruit, ați reușit să ucideți și ultimul gram de speranță pe care îl mai aveau românii.    



Go to top