Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Marius Bodea: ”Guvernul anulează Masa Caldă în școli pentru a promova Șpaga Grasă la baroni”

Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, acuză guvernul că în timp ce anulează programul Masa Caldă în școli, nu face nimic pentru a opri corupția și drenajul banilor din bugetul statului.
Într-o declarație politică, Marius Bodea arată că toate studiile demonstrează fără echivoc faptul că un prânz asigurat în cadrul  sistemului obligatoriu de învățământ preuniversitar conduce la un declin important al  abandonului școlar, fiind un ajutor vital și pentru elevi, dar și pentru părinții acestora.
Marius Bodea: ” România educată măcar atât putea aduce, pe lângă  tone de maculatură și un pachet legislativ disprețuit din tot sufletul de către toți dascălii cu har ai acestei țări, și anume un program social solid, care ar fi contribuit la prezența într-un  număr mare a elevilor pe băncile școlii și la un abandon mai scăzut. Cum să privești cu o ultimă fărâmă de indulgență aceste brute care iau milioane de lei șpăgi  la portbagaj, cel puțin o zecime din orice contract public, fie el că se referă la asfaltări  județene sau la refacerea infrastructurii școlare. Această triadă infernală Iohannis-Ciolacu-Ciucă ia de la gura copiilor ca să îndestuleze fălcile hulpave ale acoliților partidelor-stat care  îi girează și mențin în funcții.”
În declarația sa politică, senatorul USR de Iași consideră că statul eșuat nu iese la iveală doar când se întâmplă tragedii, dar el își ițește moaca hâdă și  prin delăsarea în implementarea unor programe atât de importante precum Masa Caldă în  școli, ceea ce nu este doar un eșec, ci și un cinism care îi clasifică pe actualii guvernanți într-o clasă  inferioară oricărei definiții a umanității.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Guvernul anulează Masa Caldă în școli pentru a promova  Șpaga Grasă la baroni
Abia din ianuarie 2024 ar urma să primească 1 milion de elevi din România masă caldă la  școală în zonele defavorizate, dar între timp programul-pilot destinat unui număr mult mai  mic de copii a fost suspendat fără nici un pic de rușine de către guvernarea Ciolacu-Iohannis.
 
Toate studiile demonstrează fără echivoc faptul că un prânz asigurat în cadrul  sistemului obligatoriu de învățământ preuniversitar conduce la un declin important al  abandonului școlar. Este un ajutor vital și pentru elevi, dar și pentru părinții acestora, în  condițiile în care, în vreme ce o Românie paralelă a politicienilor corupți trăiește în opulență  și se înfruptă din șpăgi grase, o alta se zbate într-o sărăcie lucie, în zone de țară uitate de  toată lumea.
Statul eșuat nu iese la iveală doar când se întâmplă tragedii, dar el își ițește moaca hâdă și  prin delăsarea în implementarea unor programe atât de importante precum Masa Caldă în  școli. Denotă nu doar eșec, ci și un cinism care îi clasifică pe actualii guvernanți într-o clasă  inferioară oricărei definiții a umanității. România educată măcar atât putea aduce, pe lângă  tone de maculatură și un pachet legislativ disprețuit din tot sufletul de către toți dascălii cu har ai acestei țări, și anume un program social solid, care ar fi contribuit la prezența într-un  număr mare a elevilor pe băncile școlii și la un abandon mai scăzut.
 
Cum să privești cu îngăduință la guvernanții care își batjocoresc propriile programe,  alegându-le anume parcă să le lase de izbeliște pe acelea care privesc românii necăjiți,  neajutorați, eventual copiii care nu îi votează. În schimb, neamurile și amantele angajate la  stat pe mii de euro lunar nu doar că votează, dar le dictează agenda și le stabilesc în mod  precis prioritățile.
 
Cum să privești cu o ultimă fărâmă de indulgență aceste brute care iau milioane de lei șpăgi  la portbagaj, cel puțin o zecime din orice contract public, fie el că se referă la asfaltări  județene sau la refacerea infrastructurii școlare. Această triadă infernală Iohannis-Ciolacu-Ciucă ia de la gura copiilor ca să îndestuleze fălcile hulpave ale acoliților partidelor-stat care  îi girează și mențin în funcții. Și dacă se face o toaletă într-o școală ca să nu se mai ducă  micuții să înghețe în fundul curții, și de acolo se ia minimum 10% ca șpagă, pentru că, nu-i  așa, tradiția nu poate fi întinată.
 
Buzatu e un simptom mult mai larg al întregii Românii, baronizate până în ultimul cotlon de  armatele de hoți la drumul mare. Alexe e Buzatu, Chirica este și el Buzatu pe steroizi. Doar  că la PNL s-a ajuns în situația în care nici măcar de rușine sau de obraz când lucrurile devin  mult prea groase în spațiul public nu se mai taie capete. Chirica și Alexe sunt astăzi  cocoloșiți de PNL, care a ajuns partidul corupților, în vreme ce PSD joacă dramoleta curățirii  cadrelor la umbra ambițiilor prezidențiale ale ștersului Ciolacu.
 
Deficitul bugetar se rezolvă azi în România prin asuprirea cu noi biruri a micilor antreprenori,  care vor lăsa fără locuri de muncă zeci de mii de români în curând din cauză că vor pune  lacătul pe afacerile lor de subzistență, și prin tăierea mesei calde în școli a copiilor. Tăierea  șpăgilor este de neimaginat pentru aceste sinistre personaje din PSD și PNL, pe care istoria  le va pune în același rând de asupritori cu fanarioții altei epoci.”
 



Go to top