Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Sebastian Cernic: ”Este șocantă, împotriva naturii, împotriva bunului simț, împotriva votului românilor și împotriva intereselor de reformare a țării”

Senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic, susține că președintele țării, Klaus Werener Iohannis și-a abandonat complet rolul de mediator între partidele politice și a făcut tot posibilul să aibă un guvern obedient, pe care să-l poată controla și, prin gestul său, a dat țara pe mâna PSD.
Într-o declarație politică, Sebastian Cernic arată că astfel de gesturi iresponsabile sunt de natură să propulseze în politică lideri și partide populiste.
 
Sebastian Cernic: ”Această coaliție stânga-dreapta este șocantă, împotriva naturii, împotriva bunului simț, împotriva votului românilor și împotriva intereselor de reformare a țării. Va fi de groază pentru România în următorii ani. Vedem că politica cinică învinge iar. Românii se simt trădați, ignorați și abandonați de un președinte rupt de realitate. Când oamenii devin vulnerabili, fiind uitați de cei pe care i-au votat, devin victime ale liderilor populiști.”
 
În încheierea declarației sale politice, senatorul USR de Bacău, Sebastian Cernic dă asigurări că USR va rămâne vigilent în opoziție și va apăra democrația, drepturile românilor, asigurându-se că banii europeni vor ajunge în investiții și nu în conturile firmelor de partid, controlate de PSD și PNL.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
" Iohannis și PNL trădează votul cetățenilor și dau guvernarea PSD-ului. Cinismul învinge iar!"
 
Stimați colegi,
 
Vă mai amintiți cine a câștigat cu adevărat ultimele rânduri de alegeri din România? Cine a câștigat prezidențialele, localele, parlamentarele? Cine? Românii! Românii sunt marii câștigători. Cetățenii cu drept de vot au scăpat țara de PSD și a învins speranța.
Așa se face că USR și PNL au majoritate în Parlament și împreună, la guvernare, am început să facem pași importanți spre schimbarea promisă. Și am început chiar bine. Până când Câțu a început să dea afară din guvern miniștrii USR, unul câte unul. USR a început revoluția guvernării și miniștrii noștri au început să facă deranj politic. Drulă, Ghinea, Voiculescu, Stelian Ion au fost cele mai sonore și mai vizibile nume din Guvern. Dar tocmai faptul că cele mai populare nume erau miniștrii USR, cred că asta i-a deranjat pe liberali, care nu-și puteau revendica succesele guvernării și pe Iohannis, care nu-și putea controla guvernul său. PNL a aruncat USR din barca guvernării. Iohannis a trădat încrederea cetățenilor și a făcut PSD-ul măreț din nou!
Președintele Iohannis a abandonat complet rolul de mediator între partidele politice și a făcut tot posibilul să aibă guvernul său. Iohannis a desemnat premierul pe care l-a vrut și a dat țara pe mâna PSD. Și pare mulțumit, dacă a zis că e bine că a ajuns în faza asta, a formării unui guvern cu PSD. Șoc și groază!
Această coaliție stânga-dreapta este șocantă, împotriva naturii, împotriva bunului simț, împotriva votului românilor și împotriva intereselor de reformare a țării. Va fi de groază pentru România în următorii ani. Ce i-a făcut pe liberali să treacă peste faptul că ultima guvernare a PSD a fost cea mai cinică dintre toate? PSD-iștii au acaparat justiția, au promovat nonvalorile în vârful guvernării, au  pus tunurile la propriu pe cetățeni. Când a fost pe cai mari, PSD a umilit fiecare român.
Vedem că politica cinică învinge iar. Românii se simt trădați, ignorați și abandonați de un președinte rupt de realitate. Când oamenii devin vulnerabili, fiind uitați de cei pe care i-au votat, devin victime ale liderilor populiști. Proporțiile dezastrului pandemiei în țara noastră sunt doar o dovadă.
USR va rămâne vigilent în opoziție și va apăra democrația, drepturile românilor și ne vom asigura că banii europeni vor ajunge în investiții.”
 



Go to top