Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Radu Mihail: ”Criza politică din România a fost generată de politicieni cinici care poartă masca lui Superman”

Criza politică din acest moment a fost generată de cinismul cu care Florin Cîțu a împins USR PLUS de la guvernare pentru că a refuzat să îngenuncheze justiția intereselor celor care vor să fure din banul public cu impunitate, susține senatorul USR PLUS de Diaspora, Radu Mihail, liderul grupului USR din Senatul României. Demis prin moțiune de cenzură trecută cu un scor record și nicun vot împotrivă, Florin Cîțu și cei care-l susțin au luat România drept ostatic.

De asemenea, în declarația sa politică, Radu Mihail se arată surprins de lejeritatea cu care începerea negocierilor pentru formarea unui nou guvern au fost amânate cu o săptămână.

Radu Mihail: ” Vom sta o săptămână să vedem ce se mai întâmplă cu o epidemie care a scăpat de sub control. Domnule Cîțu, pandemia nu are carnet de partid, nu ascultă ce zice domnul Rareș sau ce visează domnul Bode, pe bancheta din spate. Ganditi-vă ce înseamnă o săptămână acum. Cât de cinic poți fi să tragi de timp o săptămână acum? Într-o săptămână, rata de infectare a crescut de la 3 la 8 la mie, cu toate consecințele tragice. Își asumă acești domni responsabilitatea unei noi creșteri de acest fel?”

În încheirea declarației sale politice, senatorul USR PLUS de Diaspora Radu Mihail, face un apel la toți politicienii care nu sunt cinici să lase orgoliile personale și politice deoparte și să  conlucreze în vederea ieșirii dintr-o criză politică ce a fost declanșată de oameni politici care poartă mască si vor să pară ceea ce nu au fost niciodată : oameni cinstiti.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

”Criza politică din România a fost generată de politicieni cinici care poartă masca lui Superman”

Criza politică a fost generată de politicieni cinici care poartă masca lui Superman. Aceiași care țin morțiș acum să mențină România drept ostatic.
Avem de așteptat o saptămână înainte de a începe negocierile pentru ieșirea din criză deoarece o parte din PNL s-a agățat de mantia lui Superman și nu vor să-i mai dea drumul căci li s-a promis că sub mantia respectivă justiția nu i-ar mai vedea dacă ar devaliza banul public cu ajutorul PNDL-Cîțu.

Vom sta o săptămână în plină criză sanitară să așteptăm ca PNL- aripa Cîțu să-și revină din beția puterii cu care s-au desfătat exact o săptămână : de la congresul cu 5000 de oameni, până la momentul în care au fost debarcați de la putere.

Vom sta o săptămână să vedem ce se mai intâmplă cu o epidemie care a scăpat de sub control.

Domnule Cîțu, pandemia nu are carnet de partid, nu ascultă ce zice domnul Rareș sau ce visează domnul Bode pe bancheta din spate.

Gândiți-va ce înseamnă o săptămână acum și cât de cinic poți fi să tragi de timp o săptămână acum. Într-o săptămână rată de infectare a crescut de la 3 la 8 la mie, cu toate consecințele tragice. Își asumă acești domni responsabilitatea unei noi creșteri de acest fel?

Dar de fapt de ce să ne mirăm ? Suntem în față unui cinism pe care l-am întâlnit déjà la ei. Pentru că este cinic să demiți un ministru al justiției care a refuzat să pocnească din călcâie la apelul de seară și să numească procurori șefi aleși pe sprânceană

Dar speranța moare ultima : așteptăm un semn de rațiune și de verticalitate care să ne ajute să dăm României un guvern cât mai repede. Pentru Președinte și PNL ceasul ticăie.
Este cinic și trist să amâni consultările pentru formarea guvernului. Este semn de nepăsare sau neputință, de bâlbâiala și lipsă de direcție.
Facem un apel la toți politicienii care nu sunt cinici să lase orgoliile personale și politice deoparte și să vedem împreună cum reușim să ieșim dintr-o criză politică ce a fost declanșată, așa cum spuneam, de ceilalți oameni politici, cei care poartă mască și vor să pară ceea ce nu au fost niciodată : oameni cinstiți.”



Go to top